Haugesunds Avis' eier kjøper nye aviser i Rogaland

STYRELEDER: Ivar Rusdal er styreleder i Nordsjø Media, som nå blir en del av Amedia.

STYRELEDER: Ivar Rusdal er styreleder i Nordsjø Media, som nå blir en del av Amedia. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Aviskonsernet Amedia har gjort avtale med Nordsjø Media om å overta samtlige aksjer i selskapet som eier ni aviser i Rogaland og Vest-Agder.

DEL

HAUGESUND: Amedia eier fra før 63 avistitler i Norge, deriblant Haugesunds Avis, Kvinnheringen og Hardanger Folkeblad lokalt.

Nordsjø Media inneholder avisene Jærbladet, Dalane Tidende, Avisen Agder, Sandnesposten, Solabladet, Strandbuen, Gjesdalbuen, Bygdebladet og Lyngdals Avis, og har et samlet opplag på 48.413 eksemplarer.

Totalt sysselsetter virksomhetene cirka 110 årsverk, og har en årsomsetning på cirka 160 millioner kroner.

– Mediebransjen er i kraftig endring. Vi er kommet til et punkt der både avisene og eierskapet trenger fornyelse. Den beste måten vi kan sikre våre lokalavisers fremtid på, er ved å overlate eierskapet til et profesjonelt medieselskap, sier styreleder i Nordsjø Media, Ivar Rusdal, i en pressemelding.

Nordsjø Media AS er eid av selskapene Dalane Tidende og Egersunds Avis AS, Avisen Agder Holding AS og Vimer AS. Avtalen krever godkjennelse av generalforsamlingene i de tre eierselskapene i tillegg til konsernstyret i Amedia. Transaksjonen vil bli meldt til Konkurransetilsynet.

Det forventes at alle formaliteter vil være avklart tidlig i 2019.

– Etter oppkjøpet vil Amedia ha nær 900 journalister i lokalsamfunn landet rundt som ivaretar innbyggernes behov for nyheter, debatt, kunnskap og identitet, sier konsernsjef Are Stokstad i Amedia.

Artikkeltags