– TV Haugaland er i en alvorlig situasjon

Daglig leder i FKH, som eier Haugaland Media AS, Eirik Opedal.

Daglig leder i FKH, som eier Haugaland Media AS, Eirik Opedal. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

TV-kanalen står i fare for å gå konkurs dersom nye eiere ikke kommer på banen. Onsdag ble det klart hvem som skal drive Karmøynytt og Hnytt.no videre.

DEL

MEDIA: Nyetablerte Norvegen Media AS har kommet til enighet med Haugaland Media AS om oppkjøp av lokalavisa Karmøynytt, og nyhetsnettstedet Hnytt. Ansvarlig redaktør Øystein Merkesvik skal lede selskapet sammen med nyansatt daglig leder Jarle Tollaksen fra RGB Design.

Vi er først og fremst veldig glad for at vi har landet en god løsning for lokalavisa og Hnytt. Det er viktig for oss med et solid eierfundament lokalt som blir med på en reise hvor vi får utviklet oss over tid. Vi er enormt stolt over denne plattformen, som gir oss en mulighet til å trygge sju arbeidsplasser, sier Merkesvik.

Daglig leder Jarle Tollaksen og ansvarlig redaktør Øystein Merkesvik i Norvegen Media AS.

Daglig leder Jarle Tollaksen og ansvarlig redaktør Øystein Merkesvik i Norvegen Media AS. Foto:

– Prekært for TV Haugaland

En gruppering blant de ansatte blir største enkelteier. Karmøy Næringsfond, Rogaland Ressurssenter og lokale investorer kommer også inn på eiersiden.

Merkesvik fortsetter som redaktør for TV Haugaland fram til nye eiere eventuelt er på plass.

Ifølge daglig leder Eirik Opedal i FKH, som eier Haugaland Media AS, har en løsning for TV-kanalen så langt uteblitt.

 Vi har flere på banen som vurderer å kjøpe opp kanalen, men det ligger ingenting konkret på bordet foreløpig, sier han.

– Hva betyr dette for TV Haugaland?

 TV Haugaland er i en alvorlig situasjon, og det er prekært med tanke på overlevelse. Vi må få på plass nye eiere, ellers står TV Haugaland i fare for å gå konkurs. Nå vurderer vi situasjonen daglig, sier Opedal.

Sendinger som normalt

Øystein Merkesvik er tydelig på at de ønsker en kjapp løsning for kanalen, og understreker at sendingene foreløpig vil gå som normalt.

– Er det helt utelukket for Norvegen Media å kjøpe TV Haugaland?

 Ingenting er utelukket. Vi har først og fremst hatt fokus på å finne en løsning for Karmøynytt og Hnytt, så får vi se hva som skjer videre. Det ser uansett ut til å bli to forskjellige selskaper, hvor vi håper på et samarbeid, sier han.

Artikkeltags