Medier får penger for å granske medier

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Fritt Ord gir fagbladet Journalisten og Oslomet 150.000 kroner til å vurdere deler av medienes metoo-dekning.

DEL

MEDIER: – Dette gjør oss i stand til grundig gjennomgang av mediedekningen av kampanjen. Det er særlig viktig siden dette er den største mediesakene i 2017, som også har fortsatt inn i 2018. Mediene har vært helt sentrale i prosessen. Vi kan kalle det revolusjon at uanstendighet knyttet til seksualitet ikke lenger er beskyttet, slik det var tidligere, sier journalistikkprofessor Kristin Skare Orgeret til Journalisten.

Kjønnsperspektiv, kildekritikk og etikk er blant det som skal vurderes.

– Overordnet ønsker vi å finne ut av hvordan journalistene arbeidet med dekningen. Her vil vi blant annet bruke dybdeintervjuet som metode for å få svar på hva de selv tenker om arbeidet, rettssikkerhet og presseetikk, sier hun.

– Vår hypotese er at dekningen av saken doblet seg da mediene satte søkelys på seg selv. Nå som vi har fått støtte fra Fritt Ord har vi mulighet til å bruke den tiden det tar å komme seg igjennom artiklene som er skrevet om saken. Jeg gleder meg til å ta fatt på jobben, og er veldig spent på om hypotesen vår holder, sier prosjektleder og frilansjournalist Marte Vike Arnesen.

Resultatet av arbeidet skal presenteres på Journalistens nettsider senere i år.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken