#METOO: I samarbeid med andre aviser i Norge, gjør Haugesunds Avis en stor undersøkelse om seksuell trakassering. #metoo har vært mye framme i enkelte bransjer og samfunnslag, men vi vil vite hvordan folk flest opplever dette.

I dette skjemaet (klikk på linken) kan våre lesere fortelle om sine opplevelser, og om hva de mener om #metoo-kampanjen. I utgangspunktet er man anonym, men man kan også oppgi kontaktinformasjon hvis det er aktuelt å bli kontaktet av redaksjonen.

Etter 35 timer har vi fått inn om lag 30 svar. Noen forteller om svært grove overgrep, en del har opplevd mindre alvorlige ting, mens andre bare vil uttrykke sin støtte eller skepsis til #metoo. Det er både menn og kvinner som svarer.

LES OGSÅ: Landsomfattende #metoo-undersøkelse – Haugesunds Avis vil høre din historie

Noen av tilfellene er meldt til andre og har fått konsekvenser, mens en del har vedkommende ikke fortalt om. Dette er en av de innmeldte hendelsene:

«Jeg jobber i butikk og skulle ta oppgjøret mitt før vi stengte. Det var kun meg, jeg var 19 år på dette tidspunktet, og en mannlig leder i midten av trettiårene som var igjen da han hadde sendt de andre kollegene våre hjem. Jeg satt meg inn på tellekontoret, og denne lederen kom inn på kontoret å satte seg mens han ventet på at jeg skulle bli ferdig. Mens jeg sitter og teller, hører jeg plutselig at han blir skikkelig tungpustet, og når jeg snur meg for å se til han sitter han med buksen nede på knærne og onanerer! Jeg husker jeg ble skikkelig redd og skjelven å ville komme meg ut der ifra så fort som mulig. Jeg ga beskjed til ledelsen, men ingenting ble gjort.»

Det tar bare noen minutter å svare på undersøkelsen.

I tillegg til de subjektive historiene, gjøres det også en landsomfattende og representativ spørreundersøkelse om #metoo. Resultatene derfra presenteres på h-avis.no 8. mars.