Haugesundsadvokater til angrep på Tesla

Model S sedan, the P85D, in Hawthorne, Calif., Thursday, Oct. 9, 2014. The car has two motors, one powering the front wheels and one powering the rear wheels. (AP Photo/Ringo H.W. Chiu) / TT / kod 436

Model S sedan, the P85D, in Hawthorne, Calif., Thursday, Oct. 9, 2014. The car has two motors, one powering the front wheels and one powering the rear wheels. (AP Photo/Ringo H.W. Chiu) / TT / kod 436 Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Advokat Christoffer A. Falkeid i Advokatene Lea, Haavik, Helland og Falkeid representerer de 79 Tesla-eiere som går til sak mot bilmerket. Det er fordi Tesla hevdet at bilen de kjøpt hadde 700 hestekrefter, mens den i praksis hadde under 500, skriver Dagen Næringsliv.

DEL

MOTOR: Investor og bedriftseier Jens Ulltveit-Moe er en av 79 personer som nå går til massesøksmål mot Tesla. Bileierne vil ha prisavslag.

– Jeg synes Tesla er helt super. Det er den fineste bilen jeg har hatt. Det jeg ikke er så fornøyd med er at de spesifiserte en bil med voldsomme hestekrefter og akselerasjon som den ikke har, fordi batteriene ikke gir nok kraft. Da synes jeg det er greit med et gruppesøksmål for å rette det opp, sier Ulltveit-Moe til DN.

Søksmålet kommer i tillegg til 38 andre Tesla-eiere som ifølge Finansavisen går rettens vei mot elbilprodusenten, samt at 133 kjøpere som fikk erstatning i et forlik i 2016. Den er Haugesund-baserte Christoffer A. Falkeid i Advokatene Lea, Haavik, Helland og Falkeid representerer saksøkerne.

– Det er samme type sak som endte med forlik sist. Det går på bileffekten og feil i markedsføringen og salgsprosessen. Men jeg vil ikke gå noe nærmere inn på beløp, sier han til DN.

Teslas norske pressekontakt Even Sandvold Roland skal ifølge avisen ikke ha ønsket å kommetere søksmålet.

Totalt er det solgt 1201 nye Tesla Model S P85D i Norge, viser tall fra Teslastats.no. Da forliket var inngått oppfordret forbrukerrettseksperter andre kunder om å kontakte Tesla. Denne saken berammet i Oslo tingrett i juni i år, og det er satt av seks dager til tvistesaken.

– Forhandles det eller blir det rettssak?

– Det er tatt ut stevning, så hvis vi ikke kommer til et forlik innen da, går det i retten. Jeg vil ikke gi flere detaljer enn det, sier Falkeid DN.

Artikkeltags