Aibel har sikret kontrakt for siste bro på Johan Sverdrup-feltet

SJUENDE KONTRAKTEN: Equinor har tildelt Aibel EPC-kontrakten for den siste broen på Johan Sverdrup-feltet.

SJUENDE KONTRAKTEN: Equinor har tildelt Aibel EPC-kontrakten for den siste broen på Johan Sverdrup-feltet. Foto:

Equinor har tildelt Aibel EPC-kontrakten ved prosjektering, innkjøp og fabrikasjon for den siste broen på Johan Sverdrup-feltet.

DEL

NÆRINGSLIV: – Ved å tildele oss den sjuende strake kontrakten for et av Norges mest betydningsfulle industriprosjekter, bekrefter Equinor at de er fornøyd med både tidligere prosjektleveranser og pågående arbeid, sier Aibels konserndirektør for Feltutvikling & Havvind Nils Arne Hatleskog i en pressemelding.

Leveres til Haugesund i 2021

Ifølge Aibel var kontrakten inkludert som en opsjon i Aibels opprinnelige kontrakt for Johan Sverdrup P2-dekket, som ble tildelt av Equinor i april 2018.

LES OGSÅ: Signerer gigantkontrakt med Statoil

Nå skal den 100 meter lange broen forbinde P2-prosessplattformen med stigerørsplattformen på feltet, som vil ha en vekt på cirka 1.350 tonn.

Arbeidet med broen vil være organisert som del av det pågående P2-prosjektet under ledelse av prosjektdirektør Stig Jessen.

– Designarbeidet i Asker er allerede godt i gang, mens fabrikasjonsfasen ved Aibels verft i Thailand vil starte i midten av 2020, sier Jessen i en pressemelding.

Den ferdige broen er planlagt levert til verftet i Haugesund i slutten av 2021 sammen med det 23.000 tonn tunge P2-plattformdekket.

Artikkeltags