Ny milliardkontrakt til Aibel - gir arbeid til 600

SKAL OPPGRADERES: Njord Bravo.

SKAL OPPGRADERES: Njord Bravo. Foto:

Aibel i Haugesund skal oppgradere lagerskipet «Njord Bravo». Kontrakten har en verdi på ca 1,3 milliarder kroner.

DEL

HAUGESUND: Aibel vil starte arbeidet umiddelbart og lagerskipet er ventet å ankomme verftet i Haugesund i begynnelsen av juli 2018. På topp vil prosjektet engasjere rundt 600 medarbeidere, opplyser Statoil i en pressemelding.

Aibel vil ha det overordnede ansvaret for fabrikasjon, installasjon, bygging, ingeniørarbeid og innkjøp som er nødvendig for mekanisk ferdigstilling av lagerskipet. I tillegg vil Aibel assistere Statoil med øvrig ferdigstillelse og testing, skriver Aibel i sin glade pressemelding.

Milliardkontrakten kommer bare to uker etter en enda større avtale: Tårer og glede over tidenes største Aibel-kontrakt: – En enorm lettelse. Nå har vi arbeid i flere år.

– Dette er en betydelig kontrakt for Aibel som bekrefter vår ledende posisjon innen større modifikasjonsoppdrag på norsk sokkel. Vi har de siste årene drevet en omfattende forbedringsagenda og er kjent for å ha mange dyktige og erfarne fagfolk innen dette industrisegmentet. Vi har derfor et godt grunnlag for å gjennomføre dette prosjektet sikkert og effektivt. Prosjektet vil være en god referanse i ett marked med økt etterspørsel etter modifikasjonskompetanse for å forlenge levetiden på eksisterende installasjoner eller sikre tie-inn av nye felt, sier konsernsjef i Aibel, Mads Andersen, i meldingen.

Njord-feltet, et olje- og gassfelt i Norskehavet, ble satt i produksjon i 1997. Feltet ble bygget ut med en flytende stålplattform med bore- og prosessanlegg, Njord A og det aktuelle lagerskipet, «Njord Bravo». Feltet ble midlertidig nedstengt sommeren 2016 og Njord A og Bravo ble tauet til land for oppgraderinger for å hente ut gjenværende ressurser fra Njord- og Hyme-feltene – og for drift i nye 20 år, ifølge Statoil.

– Vi er glade for at vi i dag kan tildele Aibel dette oppdraget. Aibel har flere gode leveranser bak seg og har vist at de har både kompetanse og evne til å håndtere denne type komplekse prosjekter, sier direktør for prosjektutvikling Torger Rød i Statoil i pressemeldingen.

Kontrakten signeres hos Aibel på Risøy i formiddag.

Partnere på Njord-feltet er DEA Norge AS (50%), Neptun Energy (20%), Statoil P. ASA (20%), Faroe Petroleum Norge (7,5%) and VNG Norge (2,5%).

Artikkeltags