Imenco blir eier av nytt selskap: - Store planer om utvikling

NY EIER: Daglig leder Kenneth Leiknes (nr. fire fra venstre) og medarbeiderne i Manoda ser fram til samarbeidet med
Imenco Corrosion Tehnlogy, her representert ved Nils Olav Digre (nr. fem fra venstre).

NY EIER: Daglig leder Kenneth Leiknes (nr. fire fra venstre) og medarbeiderne i Manoda ser fram til samarbeidet med Imenco Corrosion Tehnlogy, her representert ved Nils Olav Digre (nr. fem fra venstre). Foto:

Selskapet Imenco Corrosion Technolgy AS med hovedkontor i Aksdal har kjøpt metallsmelte-selskapet Manoda AS.

DEL

NÆRINGSLIV: Det kommer fram i en pressemelding tirsdag.

Imenco-gruppen beskriver en ambisiøs utviklingsplan for Manoda, og med den nye eierens industrielle kapasitet og kompetanse får selskapet en solid plattform for videre vekst, understreker eier og administrerende direktør i Imenco-gruppen, Geir Egil Østebøvik i pressemeldingen.

Vurderer nye markedsområder

Metallsmelte-selskapet Manoda er lokalisert på Stangnes i Harstad og produserer i dag hovedsakelig sink- og aluminiumsanoder til verftsindustrien i Nord-Norge.

– Manoda vil bli integrert som en del av Imenco konsernet. Støperivirksomheten vil moderniseres og utvikles videre, samtidig som vi ønsker å tilføre selskapet en større verktøykasse og bredere kompetanse, beskriver Østebøvik i meldingen.

Ifølge den nye eieren vurderes det også andre markedsområder.

– Og Harstad er en gunstig lokalisering både i forhold til olje-gass, maritim industri og havbruksnæringen, føyer Østebøvik til.

Ser fram til fortsettelsen

Siden 2014 har KUPA, som er ett av Nord-Norges største innovasjons- og rådgivningsselskap vært største eier av Manoda.

– Vi er svært tilfreds med denne løsningen. Den vil styrke industrimiljøet i Nord-Norge og spesielt den maritime klyngen i Harstad-regionen, sier administrerende direktør i KUPA Trond Slettbakk.

Daglig leder i Manoda Kenneth Leiknes ser også fram til fortsettelsen med ny eier.

– Sammen skal vi utvikle selskapet og skape verdier både for eier, ansatte og samfunnet, sier Leiknes, som i dag teller sju ansatte.

Artikkeltags