Bruktbil-utleier snuser på Haugesund

Daglig leder Tom Weum (til høyre) og franchisetaker Ståle Rønnild i Larvik.

Daglig leder Tom Weum (til høyre) og franchisetaker Ståle Rønnild i Larvik. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Bilutleie-selskapet Rent-A-Wreck, eller «Lei-Et-Vrak», ser etter franchisetakere. Avis Bilutleie ønsker konkurrenten velkommen.

DEL

NÆRINGSLIV: Det er ikke første gang det opprinnelig amerikanske selskapet har Haugesund i tankene. De har tidligere hatt avdelinger nord i byen og i Salhusvegen – sistnevnte bare for en kort periode.

Så, i 2016, søkte selskapet etter franchisetakere i byen for å starte opp på ny.

– Den gang dukket det ikke opp noen aktuelle, men vi gir oss ikke, sier daglig leder Tom Weum i Rent-A-Wreck of Scandinavia.

«Lei-Et-Vrak»

Navnet, som direkte oversatt betyr «Lei-Et-Vrak», er noe misvisende. Vrak får du nemlig ikke leid. Måten selskapet skiller seg ut på, er ved å leie ut bruktbiler.

Ifølge Weum gir dette et konkurransefortrinn hva angår pris.

– Ja, vi er billigere. Dessuten synes de aller fleste at det er greit med en seks, sju år gammel bil, sier han.

Selskapet ser nå etter franchisetakere i Haugesund. Aller helst noen som kan kombinere utleiegeskjeften med drift av bilverksted, en bilforhandler eller et transportbyrå.

– Verdig konkurrent

Det konkurrerende selskapet Avis bilutleie er en etablert aktør på Haugalandet. Administrerende direktør Ole Grønvold ønsker en eventuell nyetablering velkommen.

– Vi liker konkurranse, og anser Rent-A-Wreck som en verdig konkurrent. Jeg vil ikke si at de er så mye billigere enn oss. Vi konkurrerer i samme marked, sier han.

Dersom det skulle komme til etablering i Haugesund, vil avdelingen bli en av 60 i Norge. Typisk opererer Rent-A-Wreck med én bil per 1.000 innbyggere i nedslagsfeltet, og gjennomsnittsavdelingen har 33 biler.

Artikkeltags