Fregattulykken: Gassco stengte prosessanlegg

Prosessanlegget på Kollsnes ble stengt som en følge av kollisjonen mellom en fregatt og et tankskip torsdag morgen. Torsdag ettermiddag ble det startet opp igjen.

DEL

KARMØY: Gassco på Karmøy er operatør for gasstransportsystemet og prosessanleggene. Skipsulykken ved Sture-anlegget i Øygarden har gitt konsekvenser også for dette selskapet.

– I forbindelse med sammenstøtet mellom fregatten Helge Ingstad og tankskipet TS Sola ved Sture-anlegget i Øygarden er rørledningen Vestprosess og prosessanlegget Kollsnes nedstengt, skrev Gassco i en pressemelding.

Vestprosess rørledningen går mellom Kollsnes-anlegget og Mongstad via Sture. Stengingen av Kollsnes skjedde fordi rørledningen er stengt.

– Hendelsen medfører reduksjoner på leveransene til Europa. Gassco jobber nå med å minimere konsekvensene for selskapene som eksporterer norsk gass og for mottakere i Europa. Vi optimaliserer gasstransporten ved å utnytte fleksibiliteten i det integrerte nettverket, opplyste Gassco.

– Noe tid før full kapasitet

Det ble opplyst at nedstengningen er ventet å vare i 12 til 24 timer. Stengingen av Kollsnes tar bort 90 millioner standardkubikkmeter gass fra leveringskapasiteten til Europa.

Torsdag ettermiddag opplyser Gassco at Kollsnes prosessanlegg og røret Vestprosess er startet opp igjen.

– Det starter opp igjen torsdag ettermiddag. Gasstransporten mot Europa vil bli tilsvarende normalisert, men det vil ta noe tid før en er tilbake til full kapasitet igjen, opplyser Gassco i pressemeldingen.

Artikkeltags