Ber 40.000 ølvenner droppe Rema

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Landets største ølforening går hardt ut mot Rema 1000 etter at dagligvarekjeden besluttet å kaste flere Aass-produkter ut av hyllene.

DEL

[Drammens Tidende]

NÆRINGSLIV: I et åpent brev til dagligvarekjeden skriver ølforeningen følgende:

«Vennskap kommer og vennskap går. Drammens Ølets Venner vil nå anbefale alle sine medlemmer til å søke nye venner som kan tilby sortimentet av det gode Aass-ølet fra Drammen». Ølforeningen er landets største med over 40.000 medlemmer.

Reaksjonen kommer som følge av at drammensbryggeriet ikke lenger er bestevenn med Rema 1000. Aass vil kun være til stede med et begrenset sortiment - i drammensdistriktet.

«Vi gleder oss over kvalitet og mangfold, og nå vil dere begrense vår adgang til dette? Dere sier at «kunden er vår øverste sjef». Nå vil nok vennskapet med Rema 1000 bli nøye vurdert», står det videre i brevet signert av formann Egil Lindberg. Brevet er blant annet blitt delt på kjedens Facebook-side.

Lindberg har ikke besvart våre henvendelser torsdag.

LES OGSÅ: Rema 1000 kutter nesten alt salg av Hansa-øl

LES OGSÅ: Rema kaster Aass ut av hyllene

Dette svarer Rema

Drammens Tidende har bedt Rema 1000 om en kommentar til at ølforeningen nå ber sine 40.000 medlemmer om å finne andre butikker å handle i.

Vi har også spurt om kundene ikke lenger er dagligvarekjedens øverste sjef, som er ført opp som et eget punkt i selskapets verdigrunnlag.

Kommunikasjonsdirektør Mette Fossum svarer følgende via sin kommunikasjonsavdeling:

– Vi er glade for engasjementet fra kundene og ønsker å tilby lokale merkevarer der de står sterkest. Salgstallene viser at kundene i Bergen ønsker Hansa, i Nord vil de ha Mack og i Østfold ønsker de seg Borg. På samme måte ønsker vi å tilby Aass der deres produkter står sterkest. Vi har god dialog med Aass og de vil være en viktig regional leverandør i 2017.

SAKEN ER HENTET FRA DRAMMENS TIDENDE

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken