Kjøpte konkurrenten i Haugesund

EN AV TRE: «Safir» er en av  Stava Sjøs servicebåter. Den ble døpt for et knapt år siden.

EN AV TRE: «Safir» er en av Stava Sjøs servicebåter. Den ble døpt for et knapt år siden. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Stava Sjø er kjøpt opp, slik at både de og Frøy kan vokse.

DEL

HAUGESUND: Ved Indre kai i Haugesund har Stava Sjøs båter hjemmehavn. Nå skifter de hvite og blå servicebåtene som har havbruksnæringen som sitt spesialfelt, eier.

I en pressemelding forteller selskapene at Frøy Vest AS har kjøpt opp Stava Sjø AS. Bakgrunnen er Frøys ønske om å vokse ytterligere i kystområdene, ifølge daglig leder i Frøy Vest AS, Joar Gjerde. Målet er å bli landsdekkende innen service mot havbruksnæringen, for Frøy Gruppen som fra før dekker kysten fra Nord-Norge og sørover, til og med Hordaland. Når Stava Sjø innlemmes, har Frøy flyttet grensen sørover.

Stava Sjø har 17 ansatte og hovedkontor i Haugesund og base i Valevåg, ifølge pressemeldingen. Nord i Sveio har de verksted, lager, utearealer og kai. 

Omsetningen i 2017 var 36,4 millioner kroner, og selskapet leverte et resultat før skatt på 6,2 millioner. Frøy Vest AS omsatte for 145 millioner kroner, og resultatet var 5,1 millioner kroner. (Kilde: Proff Forvalt).

Maritim kompetanse

Stava Sjø ble etablert i 2011, og har i dag tre fartøy som alle er spesialutrustet for servicetjenester. Joar Gjerde sier de ansatte har betydelig servicekompetanse, og passer godt inn i Frøy-gruppen.

– Vi har lang og allsidig erfaring fra den maritime bransjen, og et solid fotfeste i havbruksnæringen. Vi utfører arbeid på en sikker og effektiv måte, og i samarbeid med våre kunder løser vi de fleste oppgaver. Innenfor havbruksnæringen tilbyr vi ulike tjenester og er i dag en betydelig leverandør til aktører i Sogn og Fjordane, Hordaland og Rogaland, sier Trond Stava, daglig leder og hovedaksjonær i Stava Sjø i pressemeldingen.

Han er svært tilfreds med at selskapet blir en del av Frøy-gruppen, og framhever at det vil bidra til vekst av selskapet, utvikling av ansatte og kundeforhold.

Fakta

Selskapene i Frøy-gruppen eies av Gåsø Næringsutvikling AS. Gåsø Næringsutvikling er et lokalt, familieeid selskap med fokus på eiendom, marin og maritim virksomhet. Selskapet har hovedsete på Siholmen ved Sistranda, som er kommunesenteret på Frøya i Sør-Trøndelag.

I Frøy-gruppen består av sju selskaper, og aktiviteten retter seg i hovedsak mot havbruksnæring, med servicefartøyer og dykkertjenester.

Stava Sjø AS er et servicebåtselskap som utfører en rekke forskjellige profesjonelle maritime servicetjenester for ulike næringer.

Etablert i 2011 av grunder Trond Stava. Har 17 ansatte og 3 fartøy.

Kilde: Frøy-gruppen

Artikkeltags