Haugesund har de billigste hotellrommene i landet

ANALYSERER HOTELLTALL: Peter Wiederstrøm i Wiederstrøm Hotel Consulting.

ANALYSERER HOTELLTALL: Peter Wiederstrøm i Wiederstrøm Hotel Consulting. Foto:

– Det er sjelden eller aldri fullt i Haugesund, sier Peter Wiederstrøm i Wiederstrøm Hotel Consulting.

DEL

HAUGESUND: – Folk i bransjen i Haugesund omtaler det som overkapasitet. Det er for mange rom i forhold til antall gjester. Når en liten andel av hotellrommene er leid ut, er det vanskelig å oppnå høye priser. Kundene får mye av makten, mener Peter Wiederstrøm.

En undersøkelse utført av Wiederstrøm Hotel Consulting med basis i tall fra Benchmark Alliance, viser at Haugesund har en gjennomsnittlig hotellrompris på 786 kroner første halvår i 2018.

Det legger byen på bunn av listen med 11 norske storbyer, tross en vekst på 6,8 % fra første halvår i fjor. På topp ligger Oslo med Fornebu med hotellrompris på 1.121 kroner.

Med hotellpris menes her losjiinntekt, eksklusiv merverdiavgift, per solgte rom.

– Frokost og «moms» kommer altså i tillegg, forklarer Peter Wiederstrøm.

– Men tross bunnplassering på listen når det gjelder rompris, samt et lavt rombelegg, var Haugesund faktisk blant de byene som utviklet seg best sammenlignet med tilsvarende periode i fjor.

Dårligst i juni

I juni måned hadde Haugesund i tillegg til lavest hotellrompris også lavest belegg på antall utleide rom. 54,5 prosent av rommene i byen var utleid i den første sommermåneden.

– Juni hadde vel knapt en eneste dag som hadde noe i nærheten av fulle hus totalt for byens hoteller, og slik sett skilte den seg ikke ut fra andre måneder i år. Det er sjelden eller aldri fullt i Haugesund, selv om enkelthoteller selvsagt kan ha det. Tirsdagene og onsdagene i «forretningssesongen» byr på brukbare beleggstall, men ellers er det dårlig, sier Peter Wiederstrøm i Wiederstrøm Hotel Consulting.

Tallene kommer fra Benchmarking Alliance som blant annet samler inn data fra sju hoteller i Haugesund-området med til sammen knappe 1.000 værelser.

Artikkeltags