Gå til sidens hovedinnhold

Hydro-satsing gir 40 nye arbeidsplasser

Artikkelen er over 11 år gammel

Hydro vil bygge Norges største anlegg for resirkulering av aluminium på Karmøy.

KARMØY: Totalinvesteringen vil bli cirka 260 millioner kroner, og vil skape nærmere 40 nye arbeidsplasser på Karmøy, melder Hydro i en pressemelding. Endelig beslutning om bygging ventes å tas til våren. Det nye anlegget vil kunne være i drift sommeren 2012. Det vil da kunne ta imot og gjenvinne dross og skrap fra alle Hydros aluminiumverk i Norge. Dross er et restprodukt fra støpevirksomheten med høyt aluminiuminnhold. I tillegg vil anlegget ha kapasitet til å gjenvinne aluminium fra eksterne kilder i Skandinavia og Island.

Det resirkulerte metallet vil bli nyttiggjort i Hydros eget produktstøperi på Karmøy og vil bidra til å erstatte den kapasiteten som forsvant da det såkalte Søderberg-anlegget ble stengt i mars 2009. Byggevirksomheten vil starte når rivingen av det nedstengte Søderberg-anlegget har frigjort arealet der resirkuleringsanlegget skal
oppføres. Det vil nå bli gjennomført konsekvens-utredninger med sikte på å få de nødvendige offentlige godkjennelser. Det vil også bli foretatt utredninger med sikte på å avklare i hvilken grad man kan gjøre nytte av for eksempel betong- og stålstrukturer i det tidligere Søderberg-anlegget.

Første fase i utbyggingen vil omfatte en støpeovn med kapasitet på om lag 35.000 tonn, samt alle nødvendige bygninger, renseanlegg og infrastruktur.
Det omfatter også utstyr for å støpe ut metall i store blokker eller å overføre det flytende til produktstøperiet på Karmøy. Fase to, som planlegges igangsatt når første fase er kommet i full drift, vil innbære installasjon av ytterligere en roterende støperiovn med kapasitet på 35.000 tonn.


 

Kommentarer til denne saken