Gå til sidens hovedinnhold

Jobben i fare for 100 Hydro-ansatte

Artikkelen er over 10 år gammel

Det er dårlige tider og stor overkapasitet for Hydros pressverkproduksjon.

KARMØY: På grunn av en utfordrende markedsituasjon og overkapasitet ved Hydro Aluminium Profiler, vurderer ledelsen hvordan de skal håndtere overkapasiteten i sine tre pressverk. 

En av Hydro-selskapets fem presser ligger på Hydro Karmøy, og pressverket på Karmøy teller i dag drøyt 100 ansatte.

–- Det er ikke tatt noen beslutninger om hvordan dette skal løses, og så vidt meg kjent er det heller ikke bestemt når en eventuell avgjørelse vil bli tatt, sier informasjonssjef ved Hydro Karmøy, Svein Erik Wiksnes til h-avis.no.

Mulig at en forsvinner

I dag består Hydro Alumium Profiler samlede produksjonslinje av fem presser. Én på Karmøy, én på Magnor og tre på Raufoss.

Et mulig utfall kan bli at en av disse forsvinner, men det er det altså ikke tatt noen stilling til foreløpig. 

– Markedet er utfordrende og det er ganske stor overkapasitet i pressverksbransjen. Ledelsen i selskapet vurderer i nært samarbeid med de tillitsvalgte hvordan de skal håndtere overkapasiteten i sine tre pressverk, presiserer Wiksnes.

Informasjonssjefen forklarer at dette er en sak og en prosess som foregår internt i Hydro Aluminium Profiler i nært samarbeid med de tillitsvalgte. 

Han sier saken foreløpig ligger på vurderingsstadiet.

Har vært vurdert tidligere også

Wiksnes minner samtidig om at det har vært vanskelige og usikre tider for Hydros pressverkvirksomhet også tidligere.

– Det har vært vanskelige tider før, og også da har reduksjon vært et tema. Men selskapet har tidligere funnet gode løsninger på disse tilfellene. Så får vi se nå om dette er noe varig eller bare vanlige svingninger, sier Wiksnes.

Haugesunds Avis var i går i kontakt med Ove Fitje, som er tillitsvalgt for gjengen på pressverket på Karmøy.

Han kunne ikke svare på spørsmål om situasjonen, men etter det avisa erfarer, ble de ansatte informert om saken i går. Fitje henvendte oss videre til Alnor Kjemiske Fagforening og Sten Roar Martinsen, men det lyktes ikke avisa å komme i kontakt med Martinsen i går.

Kommentarer til denne saken