– Troll Fase 3 er en perfekt match for DeepOcean

STOLT: DeepOceans kommersielle direktør for Subsea Services, Rolf Ivar Sørdal.

STOLT: DeepOceans kommersielle direktør for Subsea Services, Rolf Ivar Sørdal. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

DeepOcean AS skal gjøre marine operasjoner på Equinors Troll Fase 3 prosjektet i Nordsjøen. Tirsdag ble den betydelige kontrakten signert.

DEL

HAUGESUND: DeepOcean AS er et datterselskap av DeepOcean Group Holding BV (DeepOcean).

Troll Fase 3 dekker utvinningen av de store gassreservene i den vestlige delen av Trollfeltet.

LES OGSÅ: Equinor skal investere 7,8 milliarder i Troll-feltet

Tildelingen til DeepOcean inneholder prosjektledelse, ingeniørtjenester, innkjøp, fabrikasjon og offshore installasjonsaktiviteter. Offshore arbeidet omfatter installasjon av to integrerte brønnrammestrukturer og manifolder, to fundamentstrukturer og PLEM-er, installasjon av spooler, legging av MEG-linje og umbilical, oppkobling og igangkjøring.

– Svært stolte av tilliten

– DeepOcean jobber hardt for å utvikle innovative og kostnadseffektive måter å utføre subsea konstruksjonsprosjekter på. Troll Fase 3 er en perfekt match for DeepOcean som selskap og til vår moderne flåte av subsea konstruksjonsskip. Dette har vært et target prosjekt for oss, og vi er svært stolte av tilliten Equinor viser ved å tildele oss jobben. DeepOcean ser frem til å samarbeide med Equinor og utføre dette prosjektet på en profesjonell og sikker måte, sier DeepOceans kommersielle direktør for Subsea Services, Rolf Ivar Sørdal.

Prosjektet teamet vil jobbe ut fra DeepOceans kontorer i Haugesund og Stavanger. Offshore operasjonene vil bli utført i 2019, 2020 og 2021.

Fakta om Troll-feltet

* Troll-feltet er Norges største produsent av gass. Etter over 20 års produksjon er fortsatt om lag 65 prosent av gassen igjen.

* Troll har også de siste fem årene vært det største oljeproduserende feltet på den norske kontinentalsokkelen.

* Årlig energiproduksjon fra Troll-feltet tilsvarer tre ganger årlig norsk vannkraftproduksjon. Den årlige eksporten av gass til Europa utgjør 8 prosent av forbruket i EU.

* Troll-feltet består av to reservoarer: Troll Vest og Troll Øst. Gassen i Troll Øst produseres fra Troll A-plattformen. Oljen i Troll Vest produseres fra Troll B- og Troll C-plattformene.

* Troll eies og drives av Equinor (30,58 prosent – operatør), Petoro (56 prosent), Norske Shell (8,1 prosent), Total E&P Norge (3,69 prosent) og ConocoPhillips Skandinavia (1,62 prosent).

Investerer 7,8 mrd.

Equinor og partnerne i Troll-lisensen skal investere 7,8 milliarder kroner i Troll-feltet for å forlenge feltets levetid. Tirsdag signerte oljeselskapet kontrakter for en estimert verdi av 750 millioner kroner med Allseas, Nexans og DeepOcean for marine installasjoner og undervannsutstyr.

– Tredje fase i Troll-utviklingen realiserer 2,2 milliarder fat oljeekvivalenter og har en balansepris på under 10 dollar fatet. Dette er trolig et av de mest lønnsomme og robuste prosjektene vi har hatt i selskapets historie, sier konserndirektør for teknologi, prosjekter og boring i Equinor, Margareth Øvrum.

Artikkeltags