Utfordrer Norsk Tipping til å begrunne avslaget

OPPFORDRER: Geir S. Toskedal håper Aimee Uwimana blir godkjent som tippekommisjonær. Arkivfoto: Einar Tho

OPPFORDRER: Geir S. Toskedal håper Aimee Uwimana blir godkjent som tippekommisjonær. Arkivfoto: Einar Tho

Artikkelen er over 1 år gammel

Geir S. Toskedal håper Norsk Tipping vil vurdere saken på nytt og godta Aimee Uwimana som tippekommisjonær.

DEL

HAUGESUND: – Jeg oppfordrer Norsk Tipping til å se på saken på nytt, og se om de har noe å bidra med. Selskapet har ingenting å tape på dette, sier stortingsrepresentant Geir S. Toskedal (KrF).

Lørdag fortalte Haugesunds Avis om Aimee Uwimana, som sammen med ektemannen Aaron Munyangeyo, ønsker å overta Quick storkiosk i Haraldsgata i Haugesund. Tipping og spill er nødvendighet for å sikre driftsgrunnlag for kiosken.

Rikstoto er positiv og vil la Uwimana overta driften etter Leif E. Narheim, som ønsker å gi seg. Norsk Tipping har derimot tre ganger avslått søknadene hennes om å bli kommisjonær.

Det kan bety at kiosken blir lagt ned.

– Meningsløst

Toskedal, som er innvandringspolitisk talsmann i KrF, respekterer at Norsk Tipping har sine forretningsmodeller som må følges. Under forutsetning av at forholdene er slik de blir beskrevet, at alle formelle forhold knyttet til etableringen og søkers arbeidstillatelse er i orden, håper han at denne saken kan løses.

– Det vil være meningsløst å legge ned en kiosk som går godt, sier KrF-politikeren.

Toskedal mener at det er flere forhold ved denne saken som må ses i sammenheng:

Han mener at det er prisverdig at mennesker som kommer til Norge og får opphold her i landet, ønsker å jobbe og bidra i samfunnet.

– Det er slik vi vil ha det, sier han.

Toskedal synes det er flott at folk rundt stiller opp og hjelper til for at innvandrere kan lykkes.

Etterlyser begrunnelse

Han reagerer på at avslaget på søknadene fra Uwimana er begrunnet med at det statlige spillselskapet har gjort en helhetsvurdering basert på sine kriterier og krav.

– Norsk Tipping har sine forretningsmodeller, og det må de få lov til. Men i dette tilfelle er det en underlig fortelling. Jeg synes Norsk Tipping bør komme med en begrunnelse som er lettere å forstå, hvis de ikke kan godta denne søknaden, sier KrF-politikeren.

Artikkeltags