Gå til sidens hovedinnhold

Mot gamle høyder for nybilsalget

Artikkelen er over 10 år gammel

2010-tallene er faktisk nær ved å innhente tallene for jubelåret 2007

BIL: 2009 ble et kriseår for nybilsalget. Også på Haugalandet var det mange bilforhandlere som fikk føle finanskrisen på kroppen.

Men nå er pendelen på vei den andre veien – og det med god fart.

Antall nyregistrerte personbiler i området i perioden januar til august har økt med 36,2 prosent sammenlignet med samme tid i fjor.

Nærmer seg jubelåret

2010-tallene er faktisk nær ved å innhente tallene for jubelåret 2007 da det i årets åtte første måneder ble registrert 2.681 nye biler i årets åtte første måneder.

Fra januar til august ble det registrert 2.362 nye biler i vår region, mot 1.734 i samme periode i fjor. Det viser tall fra Opplysningsrådet for Veitrafikken.

– Passert fjoråret

I august isolert sett har tallene faktisk passert samme måned i 2007. 337 nye biler ble registrert i forrige måned, mens samme måned i 2007 var 311.

Morten Knutsen, salgssjef for Skoda hos Møller Bil Haugesund AS, er blant dem som ser pilene peke oppover.

– Da august var over hadde vi solgt like mange biler hittil i år som i hele 2009, forteller han.

Det tsjekkiske bilmerket, som er eid av VAG-konsernet, har tidligere lidd under et billigstempel, men det siste tiåret har merket bitt seg fast som en av de mest solgte på Haugalandet.

– Jeg ser ikke bort fra at Skoda i løpet av en femårsperiode kan være blant de fem–seks mest solgte i Norge, sier Knutsen.

I årets åtte første måneder ble det solgt 106 Skoda-modeller, mot 63 i samme periode i fjor.

– Jeg tror økningen for Skoda isolert sett har en sammenheng med finanskrisen. Folk er mer bevisste enn før på hva de får for pengene, ikke minst med tanke på annenhåndsverdi, sier han.

For øvrig er det Volkswagen, Toyota og Opel som ennå dominerer pallen når det gjelder mest solgte biler i regionen.

Store bruktbillagre

Med en sterk økning i nybilsalget, er det også gode tider med tanke på å finne bruktbil. Lagrene hos merkeforhandlerne er i ferd med å fylles til randen, så muligheten for å gjøre et bruktbilkupp er også til stede i disse dager.

Flere nyttekjøretøy

Også nyttekjøretøy øker, men på tross av økningen på 26,7 prosent er det tydelig at bedriftseiere ennå holder litt igjen på bilinvesteringene sine.

Fra januar til august kom det 635 nye nyttekjøretøy på veiene i vårt område, mot 501 i fjor. Både i 2007 og 2008 kom det nøyaktig 963 nye nyttekjøretøy på veiene.

Kommentarer til denne saken