Kjøttmangel for slakteriene, men Fatland Ølen ser oppgang fra i fjor

Kjøttprodusenten Fatland sliter med å levere nok kjøtt på landsbasis.

Kjøttprodusenten Fatland sliter med å levere nok kjøtt på landsbasis. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Kjøttmangel fører blant annet til manglende leveranser til dagligvarekjeder.

DEL

ØLEN: I uke 30 hadde kjøttprodusenten Fatland en nedgang på 70 prosent i slakt av norsk kjøtt sammenlignet med samme uke i 2018, ifølge Nationen.

– En av dagligvarekjedene måtte avlyse en planlagt kjøttdeigkampanje på grunn av kjøttmangelen. Vi har gitt beskjed til noen av kundene våre at vi bare kan levere halvparten av det som var lovet, sier konsernsjef Terje Wester i Fatland AS.

Ølen og Jæren ligger godt an

I Ølen derimot, ligger slaktprosenten 12 prosent over fjoråret, på tross av at det på landsbasis fjor ble slaktet tre ganger mer enn normalt i noen av sommerukene.

Mens Østlandet sliter, ligger Ølen og Jæren godt an.

Det skyldes at bøndene på Vestlandet har hatt bedre vilkår for dyrene sine, og økningen i omsetningsavgifter dermed ikke virker like avskrekkende for dem, mener Wester.

– Bøndene selger dyrene sine når prisene er gode, og nå som omsetningsavgiftene er høyere, velger mange å vente med å selge. Det, i kombinasjon med at det legges for mye storfekjøtt på Norturas reguleringslager i en periode, fører til lite kjøtt i noen uker, sier Wester og legger til at Ølen ikke ser ut til å påvirkes av det.

Artikkeltags