Bömlolaks inn i det franske presidentpalasset

Konsernsjef Olav Svendsen (t.v.) i Bremnes Seashore og innkjøpsdirektør Vincent Holveck i Pomona Terre Azur spikret avtalen i Brussel onsdag.

Konsernsjef Olav Svendsen (t.v.) i Bremnes Seashore og innkjøpsdirektør Vincent Holveck i Pomona Terre Azur spikret avtalen i Brussel onsdag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Bremnes Seashore inngår kontrakt med Frankrikes største sjømatgrossist.

DEL

NÆRINGSLIV: Bremnes Seashores Bömlolaks havner på bordet i det franske presidentpalasset og blir tilgjengelig over store deler av Frankrike, etter at selskapet onsdag signerte en femårig kontrakt med landets største sjømatgrossist, Pomona Terre Azur.

– For oss er dette en stor og viktig avtale av flere grunner. Vi vet at laks fra Norge har hatt tøffe tider i Frankrike de siste årene. I 2017 gikk eksporten av laksefilet fra Norge ned med 26%. Samtidig gikk eksporten av Bömlofilet opp med 29%, sier konsernsjef Olav Svendsen i en pressemelding.

Ifølge selskapet har Pomona Terre Azur testet Bömlolaks mot det franske markedet i flere år, og vil nå ha dette som sitt premium lakseprodukt.

Avtalen betyr en årlig eksport av flere tonn med filetert laks, men selskapet oppgir ikke nøyaktig hvilke volumer det er snakk om.

Artikkeltags