Gå til sidens hovedinnhold

Har tjent 300 millioner på Karmøy så langt i år

Artikkelen er over 3 år gammel

Hydro fikk et resultat på 2,93 milliarder kroner i andre kvartal. Det er 646 millioner mer enn i samme periode i fjor. Fabrikkene på Karmøy hadde et resultat på 156 millioner i andre kvartal.

INDUSTRI: Kvartalstallene fra industrigiganten forteller om høyere aluminiumspriser og fin valutautvikling. Lavere aluminapriser og økte råvarekostnader drar resultatet andre veien.

– Høyere aluminiumpriser i kvartalet har styrket resultatene, og jeg er glad for å se at Sapa leverer rekordresultater og fortsetter den sterke trenden, sier konsernsjef Svein Richard Brandtzæg i en melding sendt ut via Oslo Børs.

LES OGSÅ OM HYDROFESTEN I KOPERVIK: Alan Walker feirer 20-årsdagen sin i Kopervik

– Hydro vil bekrefte sin posisjon som verdens ledende integrerte aluminiumselskap med avtalen om å kjøpe Orklas andel på 50 prosent i det verdensledende ekstruderingsselskapet Sapa. Transaksjonen styrker vår strategiske retning om å bli bedre, større og grønnere, med en solid portefølje, unik kompetanse og kunnskap gjennom hele verdikjeden, sier Brandtzæg videre om avtalen som etter planen gjennomføres i år, men må godkjennes av konkurransemyndigheter.

Resultattallene fra Hydro er underliggende resultat før finansposter og skatt. Resultat etter skatt ble 1,56 milliarder kroner i kvartalet.

Omsetningen i andre kvartal var på 24,6 milliarder kroner, halvannen million opp fra april-juni i fjor.

Metallverket på Karmøy produserte 49.005 tonn primæraluminium i andre kvartal. Støperiproduksjonen var på 47.479 tonn. Inntektene endte på 1,2 milliarder kroner, og resultat før skatt og renter var på 145 millioner. Så langt i år har metallverket et resultat på 267 millioner. I hele fjor tjente fabrikken 315 millioner, så året ligger an til å bli godt.

Valseverket produserte 22.169  tonn i andre kvartal. Inntektene var på 541 millioner kroner. Resultat her er på 11 millioner i kvartalet og 31 millioner i første halvår. Totalresultatet i fjor var på 49 millioner for valseverket.

– Både metallverket og valseverket gjør det produksjonsmessig bra i andre kvartal. Vi har stabil drift i alle ledd av fabrikken, sier de to fabrikksjefene ved henholdsvis metallverket og valseverket, Tom Petter Johansen og Svein Oscar Vormedal, i en felles uttalelse i en pressemelding.

– Til tross for at vi har flere «rød-dager» i andre kvartal enn i første kvartal, har vi opprettholdt høyt produksjonsvolum. Men marginene våre har vært lavere i andre kvartal, noe som trekker resultatet vårt ned, skriver Vormedal.

Kommentarer til denne saken