MOBIL: Sammen med medstudentene på NTNU i Trondheim, Njaal C. Gjerde, Stian Bøe og Christian Rasmussen, utviklet Jørgensen appen «Mattilbud».

Nå, rundt fem måneder siden appen ble lansert, er den i ferd med å bikke 100.000 nedlastninger. Det hadde ikke Jørgensen sett for seg.

- Nei, egentlig ikke. Den har vokst mye raskere en jeg hadde trodd. Det går fort når den sprer seg og andre anbefaler den videre, sier sivilingeniør-studenten.

Nå jobber NTNU-studentene med en forretningsmodell.

Forblir gratis

- Vi har en målsetning om å få en inntekt på mellom en halv og én million kroner i 2014. Vi har begynt å få til noen avtaler, uten at jeg ønsker å gå nærmere inn på det, sier Jørgensen og legger til at det er avtaler opp mot butikkene som vil generere inntekter.

- Vi har ikke tenkt å begynne å ta betalt for appen, bedyrer Jørgensen.

Hvor appens suksess skal stoppe, er Jørgensen usikker på.

- Jeg håper på 200.000-300.000 nedlastninger. Det er høyt, men det er det vi håper på.

Til sommeren er Jørgensen ferdig utdannet sivilingeniør og han har allerede fått jobb som IT-konsulent.

- Men jeg har lyst å drive med egne ting også. Det trenger ikke å være apper, men jeg er veldig fasinert over konseptet, sier han.

Investor på laget

For et en måneds tid siden fikk også NTNU-studentene en investor på laget, Njål Wilberg, daglig leder i musikkstrømmetjenesten «Beat».

- Guttene har laget en applikasjon som er veldig spisset opp mot et spennende område. Mange er opptatt av billig mat og i tillegg er dette veldig oppgående gutter, svarer Wilberg på spørsmålet om hvorfor han har investert i Mattilbud.

Investoren har stor tro på videre utvikling for appen.

- Jeg tror «Mattilbud» kan bli en av appene vi bare må ha. Du skal ha en musikkapp, Facebook og kanskje Snapchat. Denne appen kan komme opp der, mener Wilberg.

 - Det blir morsomt å se om det nedlastningsfrekvensen fortsetter i dette tempoet.