NÆRINGSLIV: Norheimsbuen er veldig opptatt av hvordan vi har det. Av at vi må røre på oss, og være aktive nok til å ta vare på helsen. For Regy Selsaas har det vært drivkraft for oppbyggingen av hans Klinikk Selsaas. Å bli rik har ikke vært målet. Fram til nå har det gått mest i utgifter og investeringer.

Ordner alt selv

42-åringen administrerer klinikken, han kjøper inn alt av utstyr, som behandlingsbenker, pc-er og annet verktøy, og drifter det. Sender sine kolleger på kurs og spanderer julebord. Inn i klinikkfellesskapet flytter andre helsearbeidere, fra forskjellige fagområder.

Målet til Regy Selsaas er at både pasienter og medarbeidere nyter godt av fagfellesskap. Selv er han veldig begeistret for at de er flere som jobber sammen, før han startet klinikken var han bare omgitt av kiropraktorer. Selsaas ville gjerne ha flere rundt seg.

I fjor høst flyttet han for tredje gang, og klinikken har vokst for hver flytting. Da lokalene i sentrum ble byttet med adresse Rennesøygata, ble det plass til noe han så gjerne ville tilby: Treningslokaler. Gjennom trening og veiledning får han også rom for mer forebygging.

Dro ut for utdanning

– Nå begynner jeg å tjene penger og, samtidig som jeg utvikler klinikken videre. Det er hele tiden veivalg som skal tas, sier han smilende.

I år omsetter klinikken hans for rundt 7 millioner kroner. Selsaas ser at de er i en spennende fase nå, med viktige valg om hva som er de rette skritt å ta videre. Det er bedrifter som vil samarbeide med klinikken, der kan være vekstmuligheter i å gå nye veier.

Regy Selsaas, som er halvt engelsk, dro til De britiske øyer da han skulle utdanne seg. Kiropraktor ble valget, dels inspirert av at hans far slet med vond rygg. Etter endt utdanning ble Stavanger første jobbstasjon. Sju år senere vendte han nesen nordover, og åpnet praksis sammen med en fysioterapeut i Haugesund sentrum.

Har fått inn ekspertise

I dag har klinikken vokst til å ha avdeling ved treningssenteret Skoi i Åkrehamn, i tillegg til hovedsetet på grensen mellom Haugesund og Norheim.

– Vi har i gjennomsnitt rundt 100 nye pasienter hver måned. Folk fra Haugalandet, fra Sauda, Odda, Bømlo og helt fra Tau, sier Selsaas, som blant annet har knyttet til seg akupunktør, personlige trenere, massasje- og fysioterapeut.

Selsaas begynner hver arbeidsdag klokken 07. Trebarnsfaren liker å være tidlig og er etter hvert så vant til at dagene styres av timeavtaleboken, at han nesten gjør det på hjemmebane også. Blir litt «miljøskadet» av at dager og oppdrag går fra klokken ditt til datt.

Idrettsskader er noe av det tidligere fotballspiller Selsaas er opptatt av. Men aller mest går det i helse og forebygging.

– Vi ser stadig flere barn som kunder, sier han om utviklingen den senere tid.

LES OGSÅ: