Greenpeace protesterte mot oljeleting i Barentshavet

Lucy Lawless og Joanna Sustento med flere Greenpeace-aktivister demonstrer mot norsk oljeboring ved oljeplatformen Statoil Songa Enabler i Barentshavet fredag.

Lucy Lawless og Joanna Sustento med flere Greenpeace-aktivister demonstrer mot norsk oljeboring ved oljeplatformen Statoil Songa Enabler i Barentshavet fredag. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Fem gummibåter med Greenpeace-demonstranter protesterte fredag mot Statoils leteboring Hoop-området i Barentshavet. Demonstranter fra 19 land deltok.

DEL

POLITIKK: – Vi har seilt ut til Gemini-feltet med skipet Artic Sunrise for å dokumentere Statoils boring, sier leder for Greenpeace Norge, Truls Gulowsen, til NTB.

29 aktivister fra 19 land deltok i demonstrasjonen. Feltet ligger 275 kilometer fra Nordkapp. I juni fikk Statoil samtykke til å bore letebrønnen Gemini Nord. Sammen med Natur og Ungdom har Greenpeace saksøkt den norske staten for det de mener er lovstridig oljeboring i nye områder i Barentshavet.

Rettssaken er berammet til november, men Statoil har fått tillatelse til å starte boringen. Greenpeace-skipet Arctic Sunrise kommer til å seile rundt i Barentshavet i hele sommer for å vise sin motstand mot riggene, opplyser organisasjonen.

Artikkeltags