Gå til sidens hovedinnhold

Kjøper «data science»-selskap

Artikkelen er over 4 år gammel

Sysco kjøper alle aksjene i «data science»-selskapet Enfo Analytics AS. Selskapet har til nå vært i Agder Energi Ventures eie. – Sysco ønsker å ta en enda tydeligere posisjon i digitaliseringen av kraftbransjen, sier adm.dir. Frank Vikingstad.

HAUGESUND: Enfo Analytics er et selskap bestående av høyt utdannede teknologer, fysikere og matematikere, som nylig ble fisjonert ut fra Enfo Consulting AS.

De ansatte har i en rekke år jobbet inn mot forsknings- og utviklingsavdelingen til Statnett, bl.a med «Big Data»-løsninger som automatisk identifiserer og rapporterer driftsforstyrrelser i kraftnettet (AutoDIG).

Vikingstad opplyser at en av de ansatte arbeider nå med å avlegge sin doktorgrad innenfor et høyst relevant tema.

– Behovet for ny kompetanse innenfor områdene Big Data, Internet of Things og kunstig intelligens er stort. I dag er situasjonen litt at «alle snakker om det, ingen vet helt hva det er». Faktum er at teknologien har vært klar lenge, det er først og fremst algoritmene og analysekompetansen som mangler. Dette er hovedårsaken til at vi er så begeistret for mulighetene oppkjøpet gir oss, sier Vikingstad.

De ansatte i Enfo Analytics vil bli en del av Sysco sitt kontor på Lysaker.

Kommentarer til denne saken