Mapex og Vest Jet fusjonerer

SAMLER KREFTER: Stig Hatteland (f.v), Robert Larsen og Jone Matre.

SAMLER KREFTER: Stig Hatteland (f.v), Robert Larsen og Jone Matre.

Artikkelen er over 2 år gammel

Pumpeprodusentene Mapex og Vest Jet slår seg sammen for å samle krefter, med teknologikonsernet Hatteland som ny eier.

DEL

NÆRINGSLIV: Mapex er pumpeprodusent og leverandør av pumper lokalisert på Frakkagjerd i Tysvær, mens Vest Jet , som er i samme bransje, er lokalisert på Husøy på Karmøy. Ved årsskiftet fusjoneres de to selskapene, og i mellomtiden vil de framstå som én aktør i markedet. Ifølge en pressemelding slår de seg sammen for å satse ytterligere på utvikling av nye produkter og for å kunne tilby enda mer spesialisert kundeservice.

Jone Matre er daglig leder i Mapex, men Robert Larsen leder Vest Jet. De ser fram til å samle pumpeekspertisen.

– Vi er begge godt representert i de fleste markeder. Ved å forene oss vil vi dra nytte av hverandres spisskompetanse og serviceerfaring, og være enda bedre rustet både til å utvikle nye produkter, videreutvikle pumpene vi har produsert i mange år og ikke minste styrke servicen vår ut til kunder.

Sammenslåingen vil, ifølge Matre, gi betydelige fordeler for kundene.

– Som en stor aktør vil vi kunne få bedre innkjøpsordninger, importere i større skala og ha muligheten til å ta inn nye produkter.

Hatteland, som er et teknologikonsern lokalisert med hovedkontor i Nedre Vats, kjøpte alle aksjer i Vest Jet i desember 2017, og kjøpte deretter Mapex i mai i år.

– Både Mapex og Vest Jet består av folk som lever for å yte god service. Begge selskaper har mange spennende ideer som kan bli store. Med Hatteland-organisasjonen i ryggen vil de få enda mer drahjelp til å videreutvikle produktene og styrke det tekniske salget, blant annet ved hjelp av Hattelands forretningssystem RamBase. Det forteller konserndirektør i Hatteland, Stig Hatteland i en pressemelding.

Mapex har sju ansatte, og omsatte for 16 millioner kroner i 2017.

Vest Jet har ti ansatte, og omsatte for 25 millioner kroner i 2017.

Hatteland har 120 ansatte verden over, og omsatte for 180 millioner kroner i 2017.

Artikkeltags