Store kontrakter til Ølen Betong

SIKRER ARBEID UT 2017: Daglig leder Svein Atle Berge i Ølen Betong. Foto: Kari Aakra/Medvind24.no

SIKRER ARBEID UT 2017: Daglig leder Svein Atle Berge i Ølen Betong. Foto: Kari Aakra/Medvind24.no

Artikkelen er over 3 år gammel

Ølen Betong har vunnet to nye kontrakter som vil gi en omsetning på mellom 70 og 75 millioner kroner. Til sammen skal bedriften levere 5.000 tunnelelementer i betong.

DEL

VINDAFJORD: Oppdragsgiverne er Veidekke Entreprenør og Peab Anlegg.

Betongleverandøren skal levere elementene til veiprosjekter i Kongsberg og Oslo.

– Dette er betydelige avtaler for oss, og sikrer jobb for våre medarbeidere i tiden som kommer. Vi har fremdeles ledig kapasitet, men med disse avtalene har vi lagt grunnlaget for god drift i lengre tid fremover. Leveransene til Veidekke, Peab og andre kunder sikrer oss god produksjon til slutten av 2017 slik det ser ut i dag, sier divisjonsleder for element i Ølen Betong, Geir Arild Søndenå.

Produserer i Sveio og Sandeid

Produksjon av elementene til Veidekke Entreprenør starter i fabrikken i Sveio i februar 2017. Til sammen skal Ølen Betong levere 80 000 kvadratmeter vegg- og takelementer til tunneler på strekningen Damåsen – Tislegård på E134 i Kongsberg.

– Veidekke er en av våre største kunder. I tillegg til denne avtalen, produserer vi også tunnelelementer og ferdigbetong til Veidekke på nye E39 mellom Os og Bergen, og til riksvei 80 i Bodø, forteller Søndenå.

Peab Anlegg er hovedentreprenør for oppgradering av Tåsentunnelen i Oslo, og Ølen Betong skal levere til sammen 5 000 kvadratmeter flate tunnelelementer til prosjektet. Elementene skal produseres i Ølen Betongs fabrikk i Sandeid og fraktes til Drammen med båt.

– Peab valgte oss som leverandør til Tåsentunnelen med bakgrunn i god kvalitet, og at vi kunne levere til ønsket tidspunkt tidlig i høst. Dette er et av flere tunneloppdrag Peab jobber med, og vi er veldig glad for at de har valgt oss som leverandør på dette prosjektet, forteller Søndenå.

I dag er Ølen Betong i gang med leveranse av samme type elementer til oppgradering av Granfoss-tunnelen i Oslo hvor Skanska er hovedentreprenør. Også disse elementene produseres ved fabrikken i Sandeid.

Artikkeltags