Stor pågang på butikkjobber bekymrer eksperter

Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Illustrasjonsfoto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

Eksperter er bekymret over den store pågangen dagligvarekjeder har ved ledige butikkjobber. Kiwi fikk i fjor 65.352 søknader til 1.347 stillingsutlysninger.

DEL

OSLO: Det vil si at kjeden fikk nesten 50 søknader per utlyste stilling, skriver Dagens Næringsliv. Stillingene var i hovedsak deltidsstillinger.

– Det er kjempeinteresse for å jobbe i butikk, spesielt som en deltidsjobb blant unge, sier kommunikasjonssjef Harald Kristiansen i Coop til avisen.

Kiwis kommunikasjonssjef Kristine Aakvaag Arvin tror folk opplever det som mer attraktivt å jobbe i dagligvare, men sier at det også kan skyldes at det nå er færre jobber for personer uten formell kompetanse.

Professor i strategi ved Handelshøyskolen BI, Amir Sasson, og arbeids- og tjenestedirektør Kjell Hugvik i Nav sier de er bekymret over den store økningen i antall søkere. Sasson tror lavere investeringsvilje gjør arbeidsmarkedet vanskeligere for mange uten formell kompetanse.

– Det er urovekkende at det er mange søkere på disse jobbene, fordi det viser at det er mange som har behov for arbeid og ikke har jobb, sier Hugvik.

Han mener det viser at det er for få jobber, og legger til at det viktigste unge kan gjøre er å fullføre videregående skole.

Artikkeltags