HAUGESUND: Høyre-politikeren har til daglig base i Oslo i kraft av sin rolle på Stortinget, Nilssen jobber som teatersjef på Agder Teater.

Samtidig har paret eid et hus i Haugesund.

Nå varsler Kambe at han kommer til å kjøpe Nilssen ut av huset i Haugesund, og motsatt i Kristiansand, slik at han vil ha base i Haugesund igjen.

- Vi har hatt en offentlig profil i vårt forhold siden vi ble sammen i 2005 med en rekke felles opptredener. Det gjør at vi synes det er greit å annonsere bruddet slik, skriver Kambe på sin Facebook-profil.

- Ingen forskjell

Kambe er også tydelig på at ingen av dem ønsker å kommentere bruddet noe ytterligere utover statusoppdateringen sin.

På spørsmål fra Haugesunds Avis om det å skifte base fra Kristiansand til Haugesund vil bety noe for hans måte å skjøtte vervet som stortingsrepresentant for Haugalandet, svarer han:

- Jeg tror ikke det utgjør noen forskjell. Jeg har vært mye i regionen, er tilgjengelig for alle som vil ha møter både i Oslo og Haugesund/regionen. Jeg har god dialog med partiet hele tiden. Jobben må uansett gjøres fra Stortinget, skriver han i en SMS.

Han bemerker selv at de eneste som har merket at han har vært bosatt i Kristiansand siden sommeren , er naboene.

- Jeg tror ingen jobbmessig har merket flyttingen, skriver han.

Solid referanse

Leder av Rogaland Høyre Sveinung Stensland mener også at Kambes måte å løse rollen sin på gjør at ingen har merket noe til at han ikke har hatt Haugesund som base ei stund.

- For Arve er det irrelevant hvor han bor, fordi han har vært oppmerksom på dette og fordi han gjør en utmerket jobb uansett. Med dagens kommunikasjonsmuligheter er ikke bosted så viktig, sier Stensland.

Han understreker at bosted ikke er irrelevant for alle stortingsrepresentanter.

- Men for Arve er det det. Det er forskjell på folk, sier Stensland.

Startet før jul

Nilssen kommenterer på sin profil at prosessen med å ta ut separasjon startet før jul.

- Det er trist å måtte innse at ekteskap er noe vi ikke fikk til, men samtidig fint å erkjenne det er sånn det er – og gjøre noe med det, skriver hun.

Paret giftet seg 16. mai 2009, og har to sønner sammen.

- Jeg er takknemlig for å bo i et land der hver og en av oss står fritt til å ta de valgene vi tror er best for oss og våre barn, skriver Nilssen.