HAUGESUND: For femte år på rad ble det arrangert MidWinter på Haugalandet. Tidligere har det vært avholdt på Vormedal i Karmøy, men i år er hele arrangementet flyttet til Gamle Slaktehuset i Haugesund.

Over hundre

– Det var tjue stykker med det første året, men det er har steget jevnt og trutt med cirka 20 stykker hvert år, forteller Einar Hansen som er leder av Haugaland Brettspillklubb. I år kan han ønske over 100 gjester velkommen til MidWinter 5.

Del på Facebook

Spillere fra Harstad i nord, fra Østlandet og store deler av Vestlandet har denne helgen benket seg rundt bordene for å konkurrere og dele sosialt fellesskap. Nettopp det siste preger også stemningen i lokalene. Brettspillentusiastene har det helt tydelig rett og slett kjekt sammen.

En aktivitet i vekst

At stadig flere oppdager brettspillenes fortreffelighet kan Siv og Trond Braut skrive under på. De driver spillbutikken Spillskrinet, og har merket er klar økning i salg av brettspill.

– Dataspill er veldig populært, men mange savner den sosiale biten som brettspill gir, sier Trond Braut når han skal forklare den stadig økende interessen.

– I tillegg har spillutviklerne skjønt at publikum vil ha kvalitetsprodukter, og de nye spillene er virkelige godt laget. Både spillets innhold, men også design av brett, kort og brikker, sier Trond Braut.

– Mange av spillene er også laget slik at du kan spille det med barna og så med venner, og det er like kjekt, sier Siv Braut.

Sammen har de solgt og testet ut mange spill, og på oppfordring kom de med denne listen over de mest populære og beste familiespillene.

Fem anbefalinger

1. Ticket to ride: Et lett strategispill fra 2004 som går ut på å score flest poeng gjennom å bygge jernbaner mellom destinasjoner.

2. Sequence: Avansert og morsom krysning av bingo og kortspill.

3. Carcassonne: Bygge ut landet rundt Carcassonne for å få flest poeng.

4. Settlers: Høst av øyas ressurser og få midler til å bygge veier, landsbyer og byer på din vei mot herredømme. Litt tidkrevende.

5. Qwirkle: Perfekt for Wordfeud-entusiaster. Ingen bokstaver, men symboler. Her kan du bli hekta veldig fort.