Da meklingsfristen gikk ut ved midnatt natt til tirsdag, var det klart at partene ville fortsette å forhandle – selv om de da var langt fra noen enighet om årets lønnsoppgjør. Partene satte seg ned hos Riksmekleren klokka 10 mandag formiddag. Tirsdag klokka 8 var det fortsatt ikke rapportert om noe utfall av meklingen.

LO Stat og Norsk Journalistlag møter arbeidsgiverorganisasjonen Spekter. De to organisasjonen har varslet streik for henholdsvis 614 og 1.700 medlemmer hvis meklingen ender i brudd.

– Det er fortsatt en konstruktiv dialog. Krav og tilbud har vært utvekslet, men det gjenstår fortsatt noe. Det er fortsatt avstand mellom partene, sa Torkjel Nesheim ved Riksmekleren til Medier24.

Det er ikke uvanlig at partene fortsetter etter at meklingsfristen utløper, hvis de har en felles forståelse av at de fortsatt har noe å snakke om. Tirsdag morgen var likevel utfallet av meklingen høyst uklart.

I tillegg til økt lønn, krever NJ lønnsmessig likebehandling av tilkallingsvikarer, samt at NRK følger opp sine ansatte og sørger for oppdatert kompetanse.

En NRK-streik vil trolig få store og umiddelbare konsekvenser. Direktesendt radio og TV, nyhetssendingene, nyhetsdekningen og strømming av innhold på nett er blant tjenestene som kommer til å bli rammet.

Streiken kan i tillegg potensielt ramme 17. mai-dekningen til NRK.