Aibel sikret seg nok en Sverdrup-kontrakt

MAI: Mads Andersen, konsernsjef Aibel, i Haugesund i mai i år.

MAI: Mads Andersen, konsernsjef Aibel, i Haugesund i mai i år. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Dette er et viktig oppdrag for Aibel på Johan Sverdrup-feltet og en bekreftelse på at Equinor er tilfreds med pågående arbeid, sier Aibels konsernsjef Mads Andersen.

DEL

HAUGESUND: Aibel har sikret seg mer jobb. Nå har de signert en ny kontrakt med Equinor. Verdien er på rundt 200 millioner kroner og arbeidet skal ledes fra Haugesund.

Det nye oppdraget til Aibel blir å forberede og gjennomføre selve oppkoblingen av prosessplattformen (P1) og broen UB002 på Johan Sverdrup-feltet, samt oppkobling av plattformens systemer mot understell. I tillegg skal de assistere Equinor med utprøving og oppstart offshore, opplyser Aibel.

Opsjon i kontrakt som ble tildelt 2017

Kontrakten var en opsjon i Aibels opprinnelige kontrakt for oppkobling av boreplattformen på feltet og ble tildelt i januar 2017.  Aibel opplyser at den nye kontrakten har en verdi på rundt 200 millioner kroner.

Aibel Haugesund 

– Dette er et viktig oppdrag for Aibel på Johan Sverdrup-feltet og en bekreftelse på at Equinor er tilfreds med pågående arbeid. Vi setter stor pris på å få lov til å fortsette det gode samarbeidet med Equinor, sier konsernsjef i Aibel, Mads Andersen i en pressemelding.

Ledes fra Haugesund

Det er et prosjektteam på Aibels kontor i Haugesund som skal lede arbeidet som starter umiddelbart.

– Vi er for øyeblikket «i god form» og godt på vei med oppkoblingen av boreplattformen og broen fra boreplattformen til stigerørsplattformen. Det gir oss det best mulige utgangspunkt for planleggingen og gjennomføringen av oppkoblingen av P1 og UB002. Grunnbemanningen er på plass, og vi har et godt operasjonelt team med fersk og relevant erfaring, sier prosjektleder Egil Hansen, som også leder den igangværende oppkoblingen av boreplattformen, til Aibels hjemmeside.

Blir klart for installasjon til våren

Aibel opplyser at prosjektets første fase omfatter forberedende aktiviteter i tett samarbeid med Equinors P1-prosjektteam. Dekket på P1-prosessplattformen vil bli ferdigstilt hos Samsung Heavy Industries i Sør-Korea til høsten. Neste vår skal skal det være klart for installasjon.

Da starter Aibel med offshore-arbeidet der opp mot 400 medarbeidere vil være i rotasjon fram til sommeren.

På det meste vil prosjektets organisasjon på land omfatte 120 ansatte.

Artikkeltags