Frp-leder Siv Jensen med nytt frieri til LO 

Frp-leder Siv Jensen inviterer nok en gang LO til tettere samarbeid. Foto: Tore Meek / NTB scanpix

Frp-leder Siv Jensen inviterer nok en gang LO til tettere samarbeid. Foto: Tore Meek / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Sist uke sa LO-lederen at Frp har erklært krig mot fagbevegelsen. Nå ber Frp-leder Siv Jensen i brevs form om et møte med ham for å drøfte samarbeid.

DEL

– Frp og fagbevegelsen har mye å snakke om, sier Jensen til NTB.

Hun nekter å la seg stanse av at LO-leder Hans Christian Gabrielsen så sent som sist uke beskrev en slik invitasjon som lite troverdig.

– Mitt håp er at LO er interessert i å ha jevnlig dialog med oss for å motbevise myten om at de bare er tett koblet til venstresiden, sier Frp-lederen.

I brevet som ble sendt til Gabrielsen denne uken, skriver hun at hun ønsker å diskutere hvordan Frp og LO «kan samarbeide bedre og diskutere løsninger hvor vi kan forenes for å gjøre hverdagen til norske arbeidere enklere og norsk arbeidsliv enda bedre».

– Erklærte krig

Invitasjonen kommer i kjølvannet av en 1.-maimarkering preget av hard, retorisk kamp mellom Frp og Arbeiderpartiet om hvem som er arbeidernes parti i Norge.

Jensen gjorde også dette til et sentralt tema i sin landsmøtetale nylig, men reaksjonen fra LO-sjefen var knallhard da Dagbladetsist uke tok opp temaet om et dypere LO-Frp-samarbeid.

– Frp i regjering har gjennomført tiltak til ugunst for arbeidsfolk. Og dette har de gjennomskuet, sa Gabrielsen til avisen, og viste til at LO har samarbeidet med Ap i mer enn hundre år på et grunnlag av felles verdier.

– Vi jobber med alle politiske partier om saker vi er opptatt av. Men Frp startet altså denne perioden med å erklære krig mot oss, sa LO-sjefen.

Skattekutt

Jensen sier hun ble overrasket over Gabrielsens kontante avvisning, men ønsker ikke å trappe opp retorikken.

Til tross for anklager om at regjeringen har gjort arbeidslivet hardere for mange ved å svekke arbeidsmiljøloven gjennom økt adgang til midlertidige ansettelser, mener Frp-lederen regjeringen har gjort mye for «vanlige arbeidsfolk».

– Vi har gitt 10.000 kroner i skattelette til en gjennomsnittsfamilie. Og fagforeningsfradraget gir effekt, sier hun.

– Så tror jeg det er ulike syn på arbeidsmiljøloven. Hovedlinjen skal være fast ansettelse, fremholder Jensen.

Skattekutt

Frp-lederen er overbevist om at Frp og LO bør diskutere tiltak for å gjøre hverdagen for norsk arbeidsliv enda bedre, hvordan man kan få flere unge i jobb, bedre muligheten for fagutdanning og tiltak mot sosial dumping.

Utfordringer knyttet til ny teknologi, et mer globalt arbeidsmarked og et stort behov for fagarbeidere i fremtiden, er andre saker Frp-lederen ønsker å ta opp med LO.

«For å betale for velferden må enda flere jobber skapes. Mange av jobbene som er gått bort i oljesektoren må erstattes med flere nye, lønnsomme arbeidsplasser i privat sektor. Flere må også inkluderes i arbeidslivet, særlig er det en utfordring å øke yrkesdeltakelsen blant innvandrere,» skriver Jensen i brevet.

Artikkeltags