Gå til sidens hovedinnhold

80 menn og 12 kvinner døde i drukningsulykker i fjor

Artikkelen er over 3 år gammel

I alt 94 personer døde i drukningsulykker i Norge i 2017, viser tall fra Redningsselskapet. Kjønnsforskjellen er slående, og bare fire døde med redningsvest på.

Det er nyhetsovervåkingsbyrået Retriever som på oppdrag fra Redningsselskapethar kartlagt drukningsulykkene i Norge. Av 94 døde i drukningsulykker i fjor var det bare 12 kvinner. De øvrige var menn eller gutter. Hele 34 menn i aldersgruppen over 61 år mistet livet i drukningsulykker i fjor. For menn mellom 41 og 60 år døde 19 personer i fjor.

To barn under åtte år er også blant de døde.

Hedmark var det eneste fylket med ingen drukninger i 2017. Møre og Romsdal har høyest antall druknede med 15 personer, mens Telemark med 13 døde kommer som nummer to på lista. Rogaland hadde tredje flest drukninger med 12 omkomne i 2017.

I bare svært få tilfeller vet Redningsselskapet om alkohol har spilt noen rolle i forbindelse med drukningen. Det er også stor usikkerhet knyttet til i hvilken grad de omkomne har brukt redningsvest, men i bare fire tilfeller er det sikkert at den døde faktisk brukte slik vest og likevel druknet.

Flest av drukningsulykkene skjer enten fra fritidsbåt eller fall fra land eller fra brygge.

 

Kommentarer til denne saken