Opplever stor økning i omsetningen om sommeren

BUTIKKSJEF: Rolf Vassbrekke.

BUTIKKSJEF: Rolf Vassbrekke. Foto:

Både Pantelotteriet og Spar-butikken i Skånevik har opplevd markant økning i omsetning i sommer.

DEL

ETNE: Pantelotteriet skriver i en pressemelding at høyt salg av drikkevarer og høyere pant på bokser og flasker gjorde at Pantelotteriet satte ny rekord denne sommeren.

Bare i Hordaland ble det satset pant for to millioner kroner i juli. Til sammenligning var omsetningen i Pantelotteriet i fylket på 1,5 millioner i juli i fjor.

En av butikkene som bidratt til økningen er Spar-butikken i Skånevik. De melder også om betydelig høyere omsetning om sommeren.

– Det er alltid en stor del turister her om sommeren, som gjør at vår omsetning går betydelig opp, sier butikksjef Rolf Vassbrekke i pressemeldingen.

Dermed trenger de å ha flere ansatte på jobb enn normalt.

– Vanligvis har vi to personer på hvert skift. I juli har det vært fire-fem stykker på jobb hele dagen, og opp til ni personer på ekstra hektiske dager, sier Vassbrekke.

I tillegg til faste kunder kommer båtturister, campingturister og festivaldeltakere innom butikken.

– Da går det mye grillmat, snacks og drikkevarer. Det betyr også mye pant og mange deltar i Pantelotteriet for å støtte Røde Kors, sier butikksjefen.

Leder i Etne Røde Kors, Berit Håland, gleder seg over dette.

– Jeg vil gjerne takke alle som støtter oss via Pantelotteriet. Inntektene derfra betyr mye for oss. Vi har stor aktivitet også om sommeren, sier Håland.

Pantelotteriet skriver i pressemeldingen at det i juli ble trykket på Røde Kors-knappen 128.361 ganger i Hordaland, og det ble utbetalt premier for til sammen 571.200 kroner.

Røde Kors i Hordaland har til og med juli fått 2.158.351 kroner fra Pantelotteriet i år. Pengene brukes til forskjellig humanitært arbeid.

PS: I 2016 fikk Spar-butikken i Skånevik mye oppmerksomhet da en person gikk fra millionloddet sitt i Pantelotteriet. Det kan du lese mer om her:

Fikk du med deg disse sakene?


Artikkeltags