HAUGESUND: I dag signerte Arne Utvik og Kåre Johannes Lie, styreleder i Haugesund stadion AS, kjøpekontrakten.

Utvik har engasjert arkitektkontoret Brekke Helgeland Brekke. Daglig leder Thomas Brekke presenterte hvilke planer Utvik har, på en pressekonferanse mandag formiddag.

I utgangspunktet ser Utvik og Brekke for seg parkering og boder i under bakken og svømmehall i første etasje. Over svømmehallen er det tegnet inn to sjuetasjes leilighetsblokker.

– Øverste nivå vil rage cirka 27 meter over bakkeplan, forteller Thomas Brekke.

Med bruttomål på 100 kvadratmeter per leilighet, vil det bli plass til 55 leiligheter bak "norda målet".

– Vi har også sett på et alternativ uten tribuner i nord, hvor det bare blir en glassvegg som skiller svømmehallen og matta. Men de som styrer med sport og klubb må eventuelt avgjøre om det skal være tribuner eller ei, sier Brekke.

Og så er det jo sånn at det ikke er avklart hvor kommunens nye svømmehall skal ligge. Det vi vet, er at den skal bygges i Flotmyr-området, og at tomten A. Utvik AS nå har kjøpt, er aktuell.

Liv Auestad sitter i styret i stadionselskapet. Hun sitter også i bystyret for Arbeiderpartiet.

– Vi hadde håpet å få sak om svømmehall til politisk behandling før sommeren, men nå ser det ut til at den ikke kommer til førstegangsbehandling før i oktober, bekrefter Auestad.

– Hva om det ikke blir svømmehall, Utvik? Hva gjør dere da?

– Da blir det næring i første etasje. En butikk for eksempel, svarer utbyggeren.

Arne Utvik forteller at han er fornøyd med avtalen, men vil ikke si noe om pris. Selskapet hans har bygget ut og bygger fortsatt mange leiligheter bak "søra målet". Nå går han for nord også.

– Vi har gode erfaringer med det vi har gjort i sør, og jeg har virkelig tro på området. Nå har vi samarbeidet godt med Haugesund stadion AS i flere år, og har tro på at det gode samarbeidet fortsetter, sier Utvik.

– Når er det realistisk at dere begynner å grave i nord?

– Det tar i alle fall tre år. Prosjektet har flere usikkerhetsmomenter, som vi ikke har kontroll på. Svømmehall, for eksempel, sier Utvik.

- Vi har vist tegningene og tankene til politikere og kommunen. Nå tar vi prosjektet til et nytt steg, og vil jobbe sammen med Haugesund kommune for å få realisert prosjektet, supplerer Thomas Brekke.

Før prosjektet i nord starter, skal leilighetsbygg og tribune på plass i sør.

- Der regner vi med å være ferdig i 2020, forteller Utviks byggeleder, Idar Heitmann.

Bildeserie

Slik kan det bli på Stadion Nord. Se illustrasjoner og planer her