Boligbrann i Haugesund

FULL FYR: Boligen var overtent.

FULL FYR: Boligen var overtent. Foto:

Et bolighus i Åsbygata i Haugesund sto i full fyr tirsdag morgen. Det er ikke meldt at personer har kommet til skade.

DEL

HAUGESUND: Nødetatene har rykket ut til en boligbrann i Haugesund sentrum. Politiet skriver på Twitter at det er full fyr i huset.

– Brannvesenet er i full gang. Det er evakuert to nabohus og det er ikke meldt om personskade. Alle beboere i huset det brenner i skal være ute, sier operasjonsleder Kurt Løklingholm i Sør-Vest politidistrikt.

– Det var meldt at huset mer eller mindre var overtent da brannvesenet kom til stedet, sier vaktleder Bjørn Tollefsen i brannvesenet.

– Er det fare for at brannen kan spre seg til nabohus?

– Jeg forsto det slik at de hadde klart å ta det verste. Det skal ikke være fare for spredning til nærliggende hus, sier han.

Meldingen om brannen kom klokken 05.41.

Jan Mentzoni er nærmeste nabo til brannen i Åsbygata.

- Jeg våknet av et voldsomt smell og spratt opp. Da jeg så ut av vinduet, sto ilden ut.  Jeg ringte politiet i full fart og det tok bare et par minutter før brannvesenet var her, forteller Mentzoni.

Politiets innsatsleder Tore Frøyland Jensen forteller klokken 07.15 at det fortsatt brenner i loftsetasjen i bygget.

- Brannvesenet har kontroll, men det brenner fortsatt på loftet. Beboerne er ute, og huset er ubeboelig. Naboer som ble evakuert, har fått lov til å gå inn i sine boliger for å hente ting de trenger før de går på jobb. Her kommer det til å pågå slukking i en god stund framover, forteller Frøyland Jensen.

Politiet opplyser at årsaken til brannen er ukjent.

Saken oppdateres.

Artikkeltags