Kåret til årets bedrift

VANT PRIS: Kjetil Vikingstad, daglig leder i Geminor.

VANT PRIS: Kjetil Vikingstad, daglig leder i Geminor. Foto:

Geminor ble kåret til årets bedrift under Haugalandskonferansen.

DEL

KARMØY: Prisen ble delt ut under festmiddagen på Haugalandskonferansen. Her er juryens begrunnelse:

«Årets prisvinner kan så definitivt knyttes tett til temaet for årets konferanse:  «Handlekraft». Dristighet, mot og gjennomføringsevne har vært avgjørende faktorer for den framgang og suksess som denne bedriften har opplevd gjennom de siste årene.

Det startet i det små, gjennom en forretningside som vokste ut av sine proporsjoner, og som har gjort selskapet til en gigant i sitt segment. Selskapet er et utmerket eksempel på en strategisk tenkning som juryen hemningsløst applauderer; å bruke Haugalandets strategiske plassering som springbrett for nasjonal og internasjonal virksomhet.

Prisvinneren har en enkel og lettfattelig visjon: Å levere de beste produktene i markedet med minst mulig skade på natur, klima og miljø.

Selskapet har sett forretningspotensialet i det grønne skiftet, og gjennom imponerende kraft blitt en viktig del av industrien som håndterer og gjenvinner avfall internasjonalt.

Prisvinneren har i 2018 tatt posisjonen som den største eksportøren av avfall fra Storbritannia. Restavfallet blir behandlet, pakket og transportert til energigjenvinningsanlegg i bl.a. Norge Sverige og Danmark, der det brennes som bærekraftig drivstoff for produksjon av fjernvarme og elektrisitet.

Selskapet selger for over en milliard kroner i året. Målet for de neste tre til fem årene er en dobling av omsetningen og ekspansjon til andre verdensdeler.

Det viser at det er fullt mulig å erobre verden fra lille Avaldsnes. Der har Kjetil Vikingstad og hans stab hovedkontoret, hvor det tenkes kloke tanker om hvordan Geminor skal vokse videre med dristige ambisjoner i en spennende framtid.

Årets bedrift 2018 er Geminor.»

Artikkeltags