Sikret «Viking Neptun»-kontrakt

MER JOBB: For «Viking Neptun». Foto: Tore Roth Stranden

MER JOBB: For «Viking Neptun». Foto: Tore Roth Stranden

Eidesvik Offshore og tyske Merkur Offshore er enige om en kontrakt for «Viking Neptun».

DEL

NÆRINGSLIV: Tyskerne har tildelt Eidesvik en kontrakt for «Viking Neptun» for støttearbeid i markedet for offshore-vind. Arbeidet starter i midten av september og kontrakten har en fast periode på fem måneder. I tillegg har Merkur Offshore opsjon på ytterligere 2,5 måneder.

Konsernsjef i Eidesvik, Jan Fredrik Meling, legger ikke skjul på at han er fornøyd.

– Jeg er veldig fornøyd med at vår organisasjon igjen har vært i stand til å sikre jobber til «Viking Neptun» gjennom vintermånedene i fornybarsegmentet. Dette er den femte kontrakten Eidesvik har blitt tildelt i offshore-vindmarkedet siden begynnelsen av 2016, sier han.

Vil ikke røpe vilkårene

Hvor mye kontrakten er verdt, vil ikke selskapene gå ut med. De skriver nemlig i en pressemelding at de kommersielle vilkårene er konfidensielle mellom partene.

– Vi er veldig trygge på at «Viking Neptun» vil være en stor bidragsyter for framdriften av Merkurs oppdragsgivere med en uovertruffen kapasitet og anvendelighet som kan gjøre det beste ut av de kommende vintermånedene mot endelig drift av vindmølleparken i 1. kvartal 2019, sier administrerende direktør for Merkur, Arjen Schampers.

Skipet er 135 meter langt, 31 meter bredt og har en dekksflate på 2.600 kvadratmeter. Det er utstyrt med kraner som har en løfteevne på opptil 400 tonn og kan operere ned til 3.000 meterdyp.

250 gjester med på feiringen

 «Viking Neptun» ble døpt i Stavanger februar 2015. Da var rundt 250 gjester med på feiringen av det nye skipet.

Et par dager senere ønsket Eidesvik hele Haugalandet velkommen om bord i skipet, da det lå til kai i Haugesund.

Da sto folk i kø for å komme om bord.

Det kan du lese mer om her:

Artikkeltags