Gir seg som fylkesleder

TAR IKKE GJENVALG: Bente Thorsen.

TAR IKKE GJENVALG: Bente Thorsen.

Bente Thorsen tar ikke gjenvalg som fylkesleder for Rogaland FrP.

DEL

KARMØY: - Jeg har varslet valgkomiteen at jeg ikke ønsker gjenvalg. Det var ikke meningen at jeg skulle være en fylkesleder i lang tid da jeg overtok for to år siden, og nå som vi går inn i et mellomvalgsår er det passende for nye krefter å overta, sier Thorsen i en pressemelding som partiet sendte ut mandag kveld.

61-åringen går av på årsmøtet i mars.

Thorsen har vært fylkesleder siden februar 2018.

– Jeg har trivdes godt i rollen, men ønsker å prioritere tiden min litt annerledes. Jeg etterlater meg nå et veldrevet lag med mye aktivitet og mange medlemmer, i et av FrPs største fylker, og tenker jeg kan gi meg med god samvittighet, sier Thorsen.

I pressemeldingen opplyser valgkomiteen i partiet at lokallagene har fått frist for å komme med innspill til ny fylkesleder 15. desember.

– Jeg vil takke Bente for innsatsen så langt, hun har gjort en god jobb for partiet både lokalt, som stortingsrepresentant og nå også som fylkesleder. Jeg tipper vi uansett ikke har hørt det siste fra henne, sier leder av valgkomiteen, Roy Steffensen.

Og legger til:

– Nå har vi i valgkomiteen bedt lokallagene lomme med innspill, så regner jeg med vi får inn mange forslag på gode kandidater til å styre skuta videre, sier Steffensen.

Han regner med at de vil ha klar innstilling på ny leder i januar. Fylkesårsmøtet finner sted i Sola kommune mellom 6. og 8. mars neste år.

Artikkeltags