Hareide om å gi seg i politikken: – Det er en vemodig beslutning

GIR SEG I POLITIKKEN: Knut Arild Hareide. Foto: Trond Teigen / NTB scanpix

GIR SEG I POLITIKKEN: Knut Arild Hareide. Foto: Trond Teigen / NTB scanpix Foto:

Av
DEL

Tidligere KrF-leder Knut Arild Hareide tar ikke gjenvalg til Stortinget og gir seg dermed som politiker. – Jeg ønsker ikke å bidra til spekulasjoner, sier han.

Beslutningen om å ikke stille til valg ved stortingsvalget i 2021 ble kjent i et intervju med Vårt Land torsdag kveld.

Tidspunktet er et drøyt år etter at Hareide åpnet for et regjeringssamarbeid med Arbeiderpartiet og Sosialistisk Venstreparti. Dette forslaget ble nedstemt med knapp margin på partiets landsmøte.

Trakk seg i januar

Hareide ga beskjed om at han ville gå av som partileder dersom forhandlingene om KrFs inntreden i den borgerlige regjeringen førte fram – og han trakk seg 17. januar i år.

– Jeg ønsker ikke å bidra til spekulasjoner, sier Hareide til NTB.

– KrF gjorde sitt veivalg, og det respekterer jeg. Jeg har aldri ønsket å ta noen omkamp. Hadde jeg sagt det motsatte, ville mange ha spurt om jeg ville hatt noen føringer inn mot 2021. Jeg ønsker å gi partiledelsen ro til å fullføre sin visjon, fortsetter han.

Bondevik-rolle

Han tror beskjeden han ga torsdag, var det som var ventet.

Overfor Vårt Land signaliser den tidligere partilederen at han ser for seg en rolle lik den de tidligere KrF-lederne Kjell Magne Bondevik, Valgerd Svarstad Haugland og Dagfinn Høybråten har.

Og det er ingen tvil om at han fortsatt skal være aktiv i KrF.

– Utrolig takknemlig

– Jeg er utrolig takknemlig for de mulighetene partiet har gitt meg, og jeg er glad i folkene der. Det er en vemodig beslutning, sier Hareide til NTB.

Han har siden 2009 hatt permisjon fra jobben i mediekonsernet Schibsted. Men hva som skjer når han gir seg på Stortinget i 2021, er ikke klart.

– Det vet jeg ikke i dag. Jeg har litt tid til å tenke, sier Knut Arild Hareide.

Artikkeltags