Samarbeider med Rødt og SV

Marianne Chesak.

Marianne Chesak.

Posisjonen i det nye fylkestinget har inngått et valgteknisk samarbeid med SV og Rødt.

DEL

POLITIKK: – Jeg er veldig glad for at vi har inngått et valgteknisk samarbeid med SV og Rødt, sier påtroppende fylkesordfører Marianne Chesak (Ap), i en pressemelding.

Posisjonen i det nye fylkestinget består av Arbeiderpartiet, Senterpartiet, Kristelig Folkeparti, Miljøpartiet de Grønne og Venstre.

I pressemeldingen står det at det valgtekniske samarbeidet gjør at SV og Rødt får flere posisjoner.

De er:

– Ett medlem og varamedlem til fordeling på de to partiene i alle hovedutvalgene (fylkesutvalget, samferdselsutvalget, regional- og kulturutvalget og opplæringsutvalget).

– Medlem KS-fylkesmøtet: SV og Rødt

– Medlem Attende AS: SV

– Medlem Klagenemnda: SV

– Medlem Regionalt folkehelsearbeid – styringsgruppe: SV og Rødt

– Medlem Oljemuseet: Rødt

– Medlem Nasjonal rassikringsgruppe: Rødt.

– Samarbeidet gir oss en mulighet til å være med på å styrke næringsutviklingen og påvirke den nødvendige omstilling slik at vi får en mer bærekraftig fylkeskommune, sier Heidi Bjerga (SV) i pressemeldingen.

Leder i Rødt Rogaland, Sara Nustad Mauland, sier dette:

– For oss i Rødt er det viktig å kunne omsette den fantastiske veksten vi har opplevd i år i politisk innflytelse samtidig som vi sikrer at partier som har en politikk vi er enig med får også får posisjoner. Gjennom dette samarbeidet får vi mulighet til å delta i viktige utvalg og jobbe med saker som betyr mye for velgerne våre: Samferdsel, et godt kollektivtilbud og en god videregående skole i hele fylket, sier hun.

Artikkeltags