Tre av fem biskopkandidater i Stavanger er positive til å vie homofile

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Diskusjonen om vigsel av homofile har tidligere vært livlig i bispedømmet, som nå skal velge ny biskop. Tre av kandidatene er positive til å vie homofile.

DEL

STAVANGER: Nåværende biskop Ivar Braut, som ble biskop for bare to år siden, har måttet trekke seg på grunn av helsen og dermed må det velges en etterfølger. I oktober ble fem kandidater presentert og lørdag åpnes det for å kunne stemme på disse.

Ifølge Stavanger Aftenblad har Anne Lise Ådnøy, Marta Botne og Alf Petter Bu Hagesæther opplyst at de vier homofile par, mens Helge S. Gaard og Haakon Kessel står for kirkens klassiske ekteskapssyn.

I Stavanger bispedømme har dette vært et betent tema, og det har blitt startet opp flere nye menigheter som ikke ønsker homofile vigsler.

Det er menighetsråd, prester og andre instanser i bispedømmet som skal stemme på kandidatene. De tre som får flest stemmer går videre i prosessen, hvor landets biskoper og Stavanger bispedømme peker ut den de mener er best skikket. Kirkerådet avgjør deretter valget på sitt møte i slutten av januar.

Ved forrige valg, høsten 2016, var det Gaard som fikk størst oppslutning i avstemningsrunden, men Kirkerådet endte likevel med å utpeke Braut.

Braut ble valgt som et kompromiss fordi han på Kirkemøtet stemte for et vedtak som innebærer at kirken skal gi rom for to syn når det gjelder vigsel av homofile. Dette til tross for at han selv mener at ekteskapet kun er for mann og kvinne.

Artikkeltags