Reserveferje satt ut av spill - må kansellere ti avganger

«Bastø III»: «Bastø III» er en av ferjene Torghatten Nord har leid inn til Halhjem - Sandvikvåg. I dag melder selskapet om tekniske problemer. Bildet tatt av Moss Avis i 2015.

«Bastø III»: «Bastø III» er en av ferjene Torghatten Nord har leid inn til Halhjem - Sandvikvåg. I dag melder selskapet om tekniske problemer. Bildet tatt av Moss Avis i 2015. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Torghatten Nord AS har ikke fått en pangstart i sambandet Halhjem - Sandvikvåg. De nye ferjene er forsinket og reserveferja «Bastø III» opplever tekniske problemer i dag.

DEL

TRAFIKK: 1. januar overtok Torghatten Nord driften av sambandet Halhjem - Sandvikvåg. Det har ikke vært en knirkefri start.

Sysla skriver at de fem ferjene selskapet bestilte skulle være på plass 1. januar. Alle fem er forsinket. Torghatten Nord starter året med fire innleide ferjer i selskapet - blant annet «Bastø III».

Og det er nettopp «Bastø III» som har tekniske problemer torsdag morgen. Selskapet melder om ti kansellerte avganger med ferja:

Fra Halhjem:

06.00, 07.40, 09.20, 11.00 og 12.40.

Fra Sandvikvåg:

06.50, 08.30, 10.10, 11.50 og 14.30.

- Dette gjelder «Bastø III», de andre båtene går som normalt, opplyser selskapet.

Må fly inn del fra Nederland

NRK Hordaland skriver at selskapet oppdaget i går at «Bastø III» hadde en defekt ventil på en motor. Reservedelen må flys inn fra Nederland.

– Vi fant ut i går at vi ikke får tak i den i Norge. Derfor må vi få den flydd inn fra Amsterdam, forteller driftssjef i Torghatten Nord, Reidar Fredriksen, til NRK.

– Vi jobber på spreng. Vi har gjennom natten vært i kontakt med dem som skal skaffe denne delen, og prøver nå å få den på første fly til Bergen, sier han videre.

Venter de nye ferjene snart

Torkild Torkildsen, administrerende direktør i Torghatten Nord, sa til BT.no for noen dager siden at de nye ferjene de har bestilt vil komme på løpende bånd.

– Forsinkelsene har bare eskalert. Vi starter 1. januar, men da med fire innleide fartøy. Så vil de nybygde fergene komme på løpende bånd fra 15. til 20. januar og utover, sa han.

Torghatten Nord har leid inn to ferjer fra Bastø Fosen og to fra Fjord 1 til å trafikkere sambandet.

Artikkeltags