HAUGESUND: H-avis.no har snakket med folk for å få deres reaksjon på at Petter Steen jr. ønkser å fortsette som ordfører i Haugesund.
 
 
Arve Kambe (H), stortingsrepresentant
- Jeg synes det er viktig for hele regionen, for Høyre og for Haugesund at han fortsetter. Petter er den mest suverene politikeren i hele regionen og det er den type leder byen trenger de neste årene, sier Kambe.
 
Han mener det kan være lurt med et skifte hvis det viser seg at det går nedover, men Kambe mener Steen ennå har drive og energi til å lede byen videre.
 
-Petter har ”bare” sittet i ni år, mens Stavanger-ordfører Leif Johan Sevland og Karmøy-ordfører Kjell Arvid Svendsen har sittet i 16 år. Han har mulighet til å bli den beste og mest folkekjære politikeren i Haugesund sin historie, sier Kambe.
 
Egil Severeide, administrerende direktør i Haugesundregionens Næringsforening
Han er en næringsvennlig politiker som lytter til våre synspunkter. Jeg synes det er en god løsning for byen. Steen har vist seg som en samlende figur med gode antenner som gjør at han vinner gunst, sier Severeide.
 
Han mener Steen er en god ambassadør for byen og levende opptatt av den.
 
- Uansett politiske ståsted er Steen en udiskutabel frontfigur for byen, det finnes ingen aktører som matcher han, mener Severeide.
 
 
Kjell Arvid Svendsen (KrF), ordfører i Karmøy (gir seg i 2011)
- Jeg var ikke i tvil om at Petter ville svare ja. Han har vært med i dette gamet i ni år, så jeg tror jeg skal være forsiktig med å gi råd. Han vet veldig godt hva han går til, og er han motivert for en periode til vil dette gå bra. Jeg er sikker på at han vil stå på i fire nye år, sier Svendsen.