Fire norske soldater drept

– Det er med stor sorg vi har fått melding om at fire av våre soldatkolleger har falt i kamp, sier generalløytnant Bernt Iver Ferdinand Brovold, sjef for Forsvarets operative hovedkvarter.

– Det er med stor sorg vi har fått melding om at fire av våre soldatkolleger har falt i kamp, sier generalløytnant Bernt Iver Ferdinand Brovold, sjef for Forsvarets operative hovedkvarter. Foto:

Av
Artikkelen er over 8 år gammel

Fire norske soldater omkom da de ble rammet av en veibombe i Faryab-provinsen i Nord-Afghanistan søndag ettermiddag.

DEL
AFGHANISTAN: VG meldte dette først søndag kveld. Klokken 23.10 fikk Haugesunds Avis dette bekreftet i en e-post fra Forsvaret. Her er utdrag fra meldingen:
 
– Det er med stor sorg vi har fått melding om at fire av våre soldatkolleger har falt i kamp, sier generalløytnant Bernt Iver Ferdinand Brovold, sjef for Forsvarets operative hovedkvarter.
– Vår viktigste jobb akkurat nå er å ta vare på medsoldatene til de drepte. Det er klart dette går veldig inn på oss. Våre tanker går spesielt til de drepte soldatenes pårørende.
Fordi alle pårørende ennå ikke er varslet, vil ikke Forsvaret gi ytterligere kommentarer nå.
Så snart soldatenes nærmeste pårørende er varslet, vil Forsvaret komme ut med mer informasjon.

Fra operasjonssentralen i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt opplyses det seint søndag kveld at de ikke har hatt varslingsoppdrag i denne forbindelse.

Verste hendelse

De fire soldatene var ute på oppdrag da de kjørte på en veibombe i Faryab-provinsen i Nord-Afghanistan like før klokken 15, norsk tid, søndag. Soldatene var del av det norske stabiliseringslaget i Meymaneh.

Dette er det høyeste antallet soldater Norge har mistet i samme hendelse i Afghanistan.

- Uerstattelig tap

– Det er med dyp sorg jeg har mottatt meldingen om at vi har mistet fire soldater i tjeneste i Afghanistan. Jeg vil uttrykke min dypeste medfølelse med de pårørende, som i dag har lidt et uerstattelig tap. Mine tanker går også til de dreptes kolleger og kamerater, sier statsminister Jens Stoltenberg i pressemelding sendt ut rett før midnatt.

 – I dag ble Norge rammet hardt. Tapet gjør dypt inntrykk på oss alle. Dette er tungt, og det minner oss om risikoen vi står i. Vi gjør alt som står i vår makt for soldatens sikkerhet, men vi kan aldri gardere oss helt mot slike tap. Hendelsen i dag er en forferdelig påminnelse om dette, sier forsvarsminister Grete Faremo i den samme meldingen fra Forsvarsdepartementet.

Artikkeltags