Gå til sidens hovedinnhold

Haugesundere frykter monsterbølge

Artikkelen er over 10 år gammel

HAUGESUND: De tre kameratene Håkon Berg Lyngholm, Jone Røgelstad og Henrik Sjursen fra Haugesund og Tysvær satt ved 14-tiden på en av Hawaiis høyeste topper, Diamondhead. Politiet har stengt av byen, og folk frykter monsterbølge. 

- Vi ser at mange rundt oss er redde. Folk ligger inntullet i tepper her på fjellet. Alarmen går hele tiden, forteller haugesunderen Håkon Berg Lyngholm ved 14-tiden. 

Tsunamivaselet har gått i alle landene rundt Stillehavet.

ER DU I DET RAMMEDE OMRÅDET? KONTAKT H-AVIS.NO HER

Håkon Berg Lyngholm har ringt hjem til familien og fortalt at det hersker kaos på Hawaii. Der frykter de at tsunamibølgen vil skylle inn over øya om kort tid.

De tre kameratene er på et to uker langt ferieopphold på Hawaii. Hotellet de bor på ligger rundt 100 meter fra stranden. De tre bor i 20. etasje.

Del på Facebook

 

h-avis.no fikk ved 11-tiden kontakt med Henrik Sjursen fra Tysvær. Han forteller at de foreløpig tar situasjonen med ro.  Fra politiet har nordmennene fått beskjed om at tsunamibølger kan nå øya rundt  14-tiden.

De tre kameratene, som alle jobber på Kårstø til vanlig, går nå til fots opp mot det høyeste punktet på Hawaii. Flere bruker biler. Det er ingen panikk, sier Sjursen til Haugesunds Avis.

Da kompisene forlot hotellet, var det fortsatt mange igjen der. Kameratene tok med seg det vannet de hadde i kjøleskapet, og vil nå bli på det høyeste punktet til faren er over.

Kommentarer til denne saken