Jon Lundemoen
Stylist og blogger

Jeg føler det er en plikt å stemme, det har med å engasjere seg i samfunnet. Om en ikke stemmer, har en heller ikke rett til å klage. Jeg tror at mange unge dropper å stemme, pga at de tror at deres stemme ikke teller. Hver eneste stemme teller, så jeg syns at folk bør se på det som en plikt. Vi har faktisk fått en mulighet til å bli med å gjøre en forandring, så da bør vi benytte oss av den muligheten.

Silje Winje
Reporter og  Barne TV-vert

Det er klart jeg skal stemme ved valget!! I en verden hvor mennesker slåss for de samme rettighetene som vi gjerne tar for gitt, føler jeg meg privilegert som bor i et land hvor jeg kan bruke stemmeretten min til å være med å påvirke utviklingen i Norge. Jeg synes også det er noe høytidelig og fint ved det å møte opp i valglokalet for å avgi min stemme sammen med andre medmennesker. Det gir meg en følelse og en visshet om at vi står sammen om å ta ansvar for hvordan vi vil ha det her i landet. Jeg gleder meg til valgdagen og kommer garantert til å sitte klistret til skjermen ettersom stemmene telles opp!

Cecilie Pedersen
Fotballspiller

Avaldsnes og Norge
Jeg stemmer fordi jeg syntes det er viktig at alle bruker stemmeretten sin. Det er viktig å engasjerer seg i hva DU syntes er viktig. Har du meninger om ting som omhandler enten deg selv eller andre,så bør du vel egentlig stemme. Jeg har meninger, derfor skal jeg stemme!

Siri Sveen Haaland
Klesdesigner

Jeg mener noe om hvordan samfunnet fungerer, derfor bruker jeg stemmeretten min (og det syns jeg alle andre også skal gjøre). Demokratiet gjør at jeg får lov å ta del i avgjørelsen om hvem som skal styre landet vårt, og det er egentlig ganske kult.

Lars Stubhaug
Keeper Strømsgodset

Jeg stemmer fordi jeg da føler at jeg kan være med å påvirke samfunnet. En stemme er så klart ikke avgjørende, men om alle hadde tenkt slik ville det blitt mange stemmer fra eller til. De fleste er opptatt av hvordan vi lever og da bør vi bruke stemmeretten til å påvirke og dermed være med på å bestemme hvem som skal styre landet på best mulig måte.

Fredrik Luhr Dietrichson
Musiker

Stortingsvalget er den eneste muligheten vi har til å påvirke hvem vi ønsker skal være med å styre landet. Selv om partiet man stemmer på ikke nødvendigvis klarer å komme i regjering, så er det like viktig å sørge for at de man helst ønsker kommer inn på tinget. Kjernesakene deres og viljen til å gjennomføre disse er ting som avgjør hvem jeg stemmer på. Her kan jeg jo avsløre at miljøsaken er viktig for meg (i den forstand å bevare den framfor å ødelegge den), så kan det jo bli opp til hver enkelt å gjette hvem jeg stemmer på.

Silje Husebø
Interiørblogger

Jeg stemmer fordi vi har ett demokrati og ved å stemme får jeg bruke min demokratiske rett til å være med å påvirke hvordan landet skal styres. Jeg syns det er veldig synd at mange velger å ikke stemme, kanskje vi har det for godt?! Jeg velger utifra hjertesaker, spesielt helsepolitikk og familiepolitikk er viktig for meg. I år håper jeg valgdeltakelsen blir god, men tror nok at vi i årene fremover vil kunne få flere til å stemme ved å ta i bruk moderne stemmeløsninger, for eks via Internett eller andre måter som gjør det lettere for folk å stemme. Jeg vil spesielt oppfordre unge mennesker til å stemme, de har makt til å påvirke fremtiden sin, og den muligheten håper jeg de vil bruke! Om de er usikre eller ikke er fornøyd med politikerne så stem blankt, det vil også gi signaler om hva folket mener. Bare kom deg opp av sofaen og stem!