Gå til sidens hovedinnhold

Stian Vikra er snart halvveis rundt Mjøsa

Artikkelen er over 7 år gammel

På sin egen blogg opplyser Åkrabuen om at alt så langt har gått bra.

SVØMMING: Den tidligere marinejegeren har vært ute i vannet siden mandag. Da startet han den første av ni planlagte etapper rundt landets største innsjø. 

Vikra planlegger å bruke ni dager på svømmeturen. Han er den første som noensinne svømmer Mjøsa på langs.

På sin egen blogg skriver Vikra at enkelte etapper har måttet bli svømt motsatt retning av planlagt, som følge av mye vind.

Dagens etappe ble unnagjort på to timer og  førti minutt. Distansen var 9,5km, og temperaturen i vannet var 12 grader celsius. Kroppen føles fremdeles veldig bra, skrev Vikra etter gårsdagens etappe, som gikk fra Stokke Nedre Gård til småbåthavna ved Biri travpark.

I dag svømmer han de elleve kilometerne videre til Gjøvik, før han i morgen svømmer videre til Hekshusstranda camping. Da vil Vikra være over halvveis rundt Mjøsa.

Søkelys på organdonasjon

Vikra har tidligere uttalt at han har to mål med de utfordrende svømmeturene.

– Jeg har et todelt mål, hvor det første er å få fokus mot Stiftelsen Organdonasjon. Dernest er det å strekke egne grenser, sa han til Haugesunds Avis forrige helg.

Vikra - som tidligere har svømt over den engelske kanal - har fortalt at organdonasjon ble viktig for ham da søskenbarnes hans trengte nytt hjerte.

– Etter svømmeturene mine har jeg fått flere e-poster fra folk som har tatt opp temaet i familien sin. Det er viktig for meg å oppnå, sier han.