Nyter livet på landet

Livsnytere: Elin Vestbø og Marit Eikehaugen vendte tilbake til landet for å få tid til å ha det kjekt.

Livsnytere: Elin Vestbø og Marit Eikehaugen vendte tilbake til landet for å få tid til å ha det kjekt.

Av
Artikkelen er over 16 år gammel

Elin Vestbø og Marit Eikehaugen har sett det meste av verden. Nå har de funnet det gode livet i distriktet på Haugalandet.

DEL

– Å bo på landet gir rom til å ha tid. Vi kan bruke tid på å spise frokost sammen og trenger ikke rushe til barnehagen, sier Elin Vestbø.

Hun er flyvertinne av yrke, men har nå startet gårdsdrift i Innbjoa sammen med mannen.

Privilegium

– Det er et privilegium å ha et prosjekt sammen med dem som du er glad i. Du kjenner deg igjen i landskapet, og det gir en identitetsfølelse. I storbyene er den forsvunnet, fellesskapsfølelsen som gjør at du opplever tilhørighet, sier Vestbø.
– I min jobb som flyvertinne er det alltid full fres. Jeg vil ha en motvekt, slår Vestbø fast.
Sammen med livsnyter Marit Eikehaugen var hun hyret inn under Bygdeutviklingskonferansen i Innbjoa denne helgen, for å forklare hvorfor man bør velge det gode liv på landet.
– Valget om å bo på landet går på identitet. Det ga landet meg helt fra barndommen. Jeg har bodd i storbyer som i Canada og i Tyskland, og har alltid vendt tilbake til landet, sier Eikehaugen.
Familien hadde landsted i Innbjoa da hun var barn. Nå bor hun i Tysværvåg.

Billige tomter

– Det som egentlig lokket med landet var de billige tomtene og det enkle byråkratiet, ler hun.
– Hva skal til for å bli livsnyter slik som deg?
– Du må ikke være opptatt av å prestere, og så må du trives med å være alene, smiler Marit Eikehaugen.
Hun bruker blant annet tiden sin på lag og organisasjoner. I tillegg har hun en drøm om å bygge bolig på egen tomt i Innbjoa.
– Folk tør ikke flytte ut på landet, for de vet ikke hva de går til. Men veldig mange har en stresset hverdag, og kunne ha likt det, sier Elin Vestbø.
– Det er viktig å ha det kjekt. Hvis du ikke har det kjekt, må du finne på noe annet å gjøre, slår hun fast med et smil.

Artikkeltags